Eva Jinek, tv-fragmenten, RTL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek, tv-fragmenten, RTL

Eva Jinek op haar best: 7 fragmenten waar de NPO vast nog aan terugdenkt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is erop of eronder voor Eva Jinek. De 'koningin van de talkshows' trapt namelijk vanavond haar praatprogramma af bij RTL. De NPO, die maar liefst tien vervangers heeft gevonden, kijkt vast met weemoed terug op alles wat Eva Jinek heeft gedaan. Met deze 7 momenten maakte ze een onvergetelijke indruk.

Met borsten

Dit overzicht kan natuurlijk niet zonder het bijna iconische fragment van Eva Jinek tijdens het NOS Journaal, al heeft ze het zelf vast tot vervelends aan toe moeten terugkijken. Bijna meer dan tien jaar geleden had ze even niet door dat de camera's al aan het draaien waren. Ze deed nog even iets aan haar haar en trok haar outfit recht. Vooral dat laatste trok de aandacht toen ze keihard riep: "Boobies" en "Ik zie je borsten", dat laatste doelend op wat haar moeder weleens zou kunnen zeggen. Dat was niet helemaal wat de Journaal-kijkers hadden verwacht.

Autocue met Mart Smeets

Wie minder onder de indruk was van Eva Jinek bij het Journaal, was Mart Smeets. Zo liet hij tijdens een interview bij haar programma Eva Jinek op Zondag weten. “Jij hebt ooit gezegd dat er nu een heleboel jongens en meisjes in Hilversum zitten, die alleen nog van de autocue kunnen lezen”, begint Eva het gesprek “Dat klopt, daar ben jij ook een kind van.” Dat laat ze zich geen tweede keer zeggen. “Ik voel me even niet aangesproken, want de autocue staat uit.” “Ja, maar je bent er wel een kind van.” “Ik was nieuwslezer, dat gaat via de autocue.” Dat hoeft niet, volgens Mart en dat wil hij duidelijk maken ook. Bekijk hieronder de volledige discussie.

En wéér Mart Smeets

Dat Mart Smeets en Eva Jinek niet de beste band hebben, blijkt ook uit dit fragment uit 2019. De sportcommentator reageert behoorlijk defensief als Eva vraagt of de Tour momenteel ‘geweldig’ is. “Voor wie? Voor de Zwitsers? Voor de Fransen? Voor de Spanjaarden? “Nou en”, zegt Eva, wat op luid protest kan rekenen van Mart. “Dat is een heel eigenaardige gedachte. Je eigent je nu gewoon de Tour de France toe.”  Wij vermoeden dat Mart niet een veelgevraagde gast gaat worden.

Bierdrinker Jinek

Verklapte Hélène Hendriks in 2017 al het geheim van Eva Jinek? Tijdens de uitzending vroeg Eva naar de clubliefde voor NAC en daar had de sportpresentatrice wel een gevat antwoord op. "Dat zou trouwens ook een club voor jou zijn, want ze drinken daar heel veel bier. Ik ben best wel onder de indruk van hoeveel bier jij weghakt." Ietwat gegeneerd geeft Eva Jinek toe dat het inderdaad al haar derde glas is. "Dat hoeft niet iedereen te weten, maar dankjewel Hélène." We hopen dat RTL genoeg bier heeft ingeslagen, al heeft ze ook op deze zender geen drinkpauze.

Onbeleefde Jules Deelder

En hoewel we over de doden niets dan goeds willen spreken, was er één gast die Eva Jinek het liefst eigenhandig de deuren van de studio's had gewezen: Jules Deelder. "Jules, alsjeblieft. Ophouden nu, ik meen het serieus. Hier aan tafel geldt een bepaalde beleefdheid. Ik bepaal dat", zo zei de presentatrice met verheven stem, toen hij alwéér door een andere gast heen wilde praten. Achteraf ontkende Jules dronken te zijn geweest, maar dat zou niemand verbaasd hebben.

Slappe lach

Gelukkig staat Eva Jinek niet alleen bekend om haar hevige discussies of bierdrinkende momenten, maar ook om de slappe lach. In 2011 presenteerde ze samen met talkshowhost (en goede vriendin) Merel Westrik WNL en de dames blijken al snel de nodige lol te hebben. Voor de kijker blijft onbekend waar ze nu zo hard om moeten lachen, maar één ding is zeker: de opening gaat niet zo soepel als bedoeld. Kijk hieronder de oude beelden terug.

Afscheid nemen bestaat niet 

En waar een lach is, is natuurlijk ook een traan. Nog niet eens zo lang geleden nam Eva Jinek afscheid van de publieke omroep. Met tranen in haar ogen, hoewel ze die tot het einde toe probeerde te bedwingen, bedankte ze iedereen die heeft bijgedragen aan haar carrière bij de NPO. "Dit is geen afscheid. Op naar de volgende 15 jaar." En we gaan vanavond zien hoe ze het er bij RTL vanaf brengt. 

Jinek is vanaf 3 januari iedere werkdag te zien om 22:20 uur (m.u.v. de vrijdag, dan begint Jinek om 22:30) op RTL4. 

Lees verder