Colony, The Walking Dead, The 100

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Colony, The Walking Dead, The 100

De 7 beste post-apocalyptische series

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Cintha Rood

Post-apocalyptische series zijn altijd spannend en onvoorspelbaar. Zombies, ziektes of rampen zorgen ervoor dat er nog maar een paar mensen over zijn en how the hell gaan die het overleven? Wij zetten 7 van de beste post-apocalyptische series voor je op een rij.

1. The Walking Dead (Netflix & Disney+ Star)

De aftrap van dit lijstje is de koning der post-apocalyptische series: The Walking Dead, dat pas na elf seizoenen aan z'n einde kwam. Het is misschien wel de populairste serie in z'n genre met hoofdpersonen you love to hate en waar je je vooral niet aan moest hechten. The Walking Dead is gebaseerd is op de stripboeken van Robert Kirkman en ook zijn comic Invincible werd omgetoverd tot een brute serie.

2. The Leftovers (HBO Max*)

Drie jaar na de verdwijning van twee procent van de wereldbevolking, probeert een groep mensen in een kleine gemeenschap in New York hun leven voort te zetten, terwijl ze leren leven met het verlies van hun geliefden. The Leftovers speelde van 2014 tot en met 2017 en onder anderen Liv Tyler en Justin Theroux speelden de hoofdrollen. Mooi, intelligent en erg ondergewaardeerd.

*HBO Max is nog niet beschikbaar in Nederland.

3. The 100 (Netflix)

In The 100 keren (inderdaad!) honderd bewoners van een ruimtestation terug naar de aarde. Ze willen uitzoeken of de verwoeste planeet na 97 jaar weer bewoonbaar is én of ze hier verschil kunnen maken. Al gauw ontmoeten ze de mensen die de aarde nooit hebben verlaten. En dat wordt geen theekransje. Fans huilden tranen met tuiten toen The 100 er na zeven seizoenen mee stopte.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Daybreak (Netflix)

In deze Netflix Original zijn alle volwassenen veranderd in domme zombies en alleen de kids hebben een apocalyptische gebeurtenis overleefd. Terwijl de meeste scholieren groepjes hebben gevormd, blijft tiener Josh een eenling en gaat hij door het verwoeste Los Angeles op zoek naar zijn vriendin. Daybreak is een unieke verrassing die Mad Max combineert met de standaard high school clichés. 

5. Into the Badlands (Amazon Prime Video)

Een machtige krijger en een jongen met bovennatuurlijke krachten reizen door een post-apocalyptisch Amerikaans landschap dat wordt bestuurd door feodale baronnen. Deze scifi telde drie seizoenen, en is zo'n gevalletje van: 'Waarom heeft niemand dit gezien?'. Must watch voor liefhebbers van het genre.

6. Fear the Walking Dead (Amazon Prime Video)

Oké, spin-off Fear the Walking Dead is misschien niet zo populair als z'n grote broer The Walking Dead. We kunnen het toch niet laten om 'm te noemen, want deze post-apocalyptische serie is inmiddels alweer zeven seizoenen on a roll. Fear the Walking Dead, dat zich afspeelt in een Californisch zombielandschap, is een must see voor wie The Walking Dead dodelijk gaat missen na elf seizoenen.

7. Colony (Netflix)

Deze sciencefictionserie heeft zich duidelijk laten inspireren door de welbekende oorlogsfilms waarin het verzet in het geheim strijdt tegen een gruwelijke dictatuur. Om het plot fris te houden, zijn het dit keer geen Nazi's die de dienst uitmaken, maar aliens! Een normaal gezin in Los Angeles raakt betrokken in de strijd tegen de buitenaardse dictators en de menselijke collaborateurs. Colony is spannend en zit vol verrassingen. 

Liever een scifi-film? Op Netflix vind je dit lijstje met must sees. Natuurlijk kijk je uit naar het definitieve einde van The Matrix: ook een gevalletje post-apocalyptische ellende. En hoewel de post-apocalyptische serie Y: The Last Man al na een seizoen gecanceld werd, is-ie toch de moeite waard voor wie geniet van een post-apocalyptische story line.

Lees verder