De 6 meest controversiële momenten uit (het eerste seizoen) Vandaag Inside

Vandaag Inside Johan Derksen René van der Gijp Wilfred Genee

Vanavond is de laatste uitzending van Vandaag Inside te zien. Dit is daarom het uitgelezen moment om terug te blikken! Dit zijn de meest controversiële momenten uit het eerste seizoen van Vandaag Inside.

6. Blunder van Wilfred Genee

Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee maakte dit eerste seizoen een uitglijder met een opmerking die vrij pijnlijk was voor gast Lale Gül. Wilfred liet weten dat Vandaag Inside vanwege de coronamaatregelen een poos niet live was. "Duidelijk is dat de mensen mogen blijven zitten, maar dat wij ietsje in delay zijn", legde de presentator uit. "Mocht er dus om 22:15 uur iemand doodgeschoten worden of zo, dan missen wij dat. Of het moet in deze studio gebeuren, maar dat hoop ik eerlijk gezegd niet." Dat laatste was vrij pijnlijk omdat Lale dus in de studio zat... De schrijfster wordt sinds haar islamkritische bestsellerboek 'Ik Ga Leven' met de dood bedreigd. Wilfred had zijn blunder gelukkig snel door en bood zijn excuses aan.

wilfred genee lale gül vandaag inside
© SBS6

5. René van der Gijp maakt ruzie met Martien Meiland

De Vandaag Inside-mannen zochten het afgelopen seizoen ruzie met meerdere BN’ers onder wie Martien Meiland. René van der Gijp geloofde niet dat de kasteelheer uit Chateau Meiland altijd zo 'hysterisch' is zoals we hem zien op tv. René denkt dat Martien een acteur is. Sterker nog: als Martien écht zo zou zijn, dan had hij volgens René 'in een inrichting' gezeten. Johan Derksen viel René bij: “Hij speelt een rol.” 

Ondanks die sneer aan het adres van Martien besloot Erica het later toch op te nemen voor Johan.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

4. Johan Derksen maakt ruzie met Angela de Jong

Ook Angela de Jong moest het in het afgelopen seizoen van Vandaag Inside regelmatig ontgelden. Johan Derksen stelde bijvoorbeeld dat de AD-columniste 'een obsessie' heeft met de familie De Mol. Vooral John de Mol moet het volgens hem altijd ontgelden: “Als ik haar columns lees (…) dan deugt er helemaal niets aan alles wat John de Mol doet. Het is de slechtste man ter wereld." Het begon volgens Johan zelfs op een 'hetze' te lijken. In die bewuste column schreef Angela over de misstanden bij The Voice of Holland.

Gelukkig kwam het later helemaal goed tussen Johan en Angela. De ‘stoere columniste’ schoof zelfs aan bij de talkshow!

3. ‘Woordvoerder van John de Mol’

We blijven nog even bij Johan Derksen en Talpa-baas John de Mol. Johan wilde niet geloven dat John op de hoogte was van de misstanden bij The Voice of Holland. Ook niet toen duidelijk werd dat de redactie van tijdschrift Linda er in ieder geval wel van wist. Johan: “Iedereen in de media geeft af op John de Mol en ik doe daar niet aan mee. En ik heb er schijt aan dat ie mijn baas is, want als ik het niet eens met ‘m ben, zeg ik het ook.” Veel kijkers vonden het pijnlijk om te zien hoe Johan zich 'klem lulde' om John de Mol te 'verdedigen': “De snor maakt zich volkomen belachelijk.Ze vonden Johan vooral klinken als de 'woordvoerder' van John.

Johan Derksen Vandaag Inside
© SBS6

2. Johan Derksen maakt ruzie met Eva Jinek

Nadat Vandaag Inside na een korte break weer terugkeerde op tv, moest Eva Jinek het ontgelden. Johan Derksen vertelde dat een redactielid van Vandaag Inside aanwezig was bij de laatste aflevering van Jinek van het seizoen. “Toen waren wij net gestopt, en Jinek die gooit na elke uitzending een paar pilsjes naar binnen. Die is op het toneel gesprongen en is daar gaan dansen en schreeuwen in de microfoon: ‘Wij hebben dat Vandaag Inside toch maar mooi van de buis gekregen.’ Dan denk ik: dan ben je toch een eng mens als je zoiets doet?Gelukkig werd de ruzie snel gesust! Eva besloot Johan op te bellen: “Ze zat daar erg mee. Ze had er vannacht niet van geslapen. En dat vind ik dan vervelend, want Eva Jinek is een prima wijf verder en daar hebben we ook een hele goede relatie mee.

1. Vandaag Inside van de televisie gehaald

En dan het meest controversiële moment uit het eerste seizoen van Vandaag Inside: de kaarsenrel rondom Johan Derksen. De snor vertelde hoe hij ooit een dronken, bewusteloze vrouw heeft gepenetreerd met een kaars. Aan tafel werd er om het verhaal gelachen. Een dag later probeerde Johan om zijn uitspraken te nuanceren door te zeggen dat hij een kaars op een sokkel tussen de benen van de vrouw had geplaatst. Veel televisiekijkers verwachtten dat Johan daarna zijn excuses zou aanbieden, maar in plaats daarvan kondigde hij aan te willen stoppen. En dat deed het trio uiteindelijk ook. Al was dat dus uiteindelijk slechts tijdelijk.

Even terugblikken op de carrière van de Vandaag Inside-mannen? Hier vind je de zes grootste controverses uit de geschiedenis van Voetbal InsideVeronica Inside en De Oranjezomer

Vanavond is de laatste uitzending van het eerste seizoen van Vandaag Inside te zien. Na de afsluiting begint de talkshow op 15 augustus aan een nieuw seizoen.