Wilfred Genee in VI Vandaag

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wilfred Genee in VI Vandaag

Wilfred Genee biedt Lale Gül excuses aan na blunder in VI Vandaag

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

VI Vandaag-presentator Wilfred Genee maakt in de uitzending van gisteren... nogal een uitglijder. Hij maakte een opmerking die vrij pijnlijk moet zijn voor studiogast Lale Gül, aan wie Wilfred ook meteen zijn excuses aanbood. 

Wilfred begon de VI Vandaag van gisteren, waarin René van der Gijp gierde om het geld dat hij verdiende met zijn bestsellerboek, met een aankondiging. Het SBS6-programma is niet meer live, maar begint rond 21:00 uur al met de opname zodat het studiopubliek - dat om 22:00 uur moet wieberen - gewoond de hele uitzending kan blijven zitten. "Duidelijk is dat de mensen mogen blijven zitten, maar dat wij ietsje in delay zijn", legde Wilfred uit. "Mocht er dus om 22:15 uur iemand doodgeschoten worden ofzo, dan missen wij dat. Of het moet in deze studio gebeuren, maar dat hoop ik eerlijk gezegd niet."Dat laatste was vrij pijnlijk aangezien de beveiligde schrijfster Lale Gül in de studio zat...

Wilfred Genee biedt Lale Gül excuses aan na blunder in VI Vandaag

Wilfred zegt sorry tegen Lale

"Ik denk opeens: hoe kan ik dat nou in godsnaam zeggen, terwijl Lale erbij zit?", zei Wilfred al snel. "Ja, inderdaad", reageerde Lale, die sinds haar islamkritische bestsellerboek 'Ik Ga Leven' met de dood wordt bedreigd en met beveiliging moet leven. "Ja, stom", verontschuldigde Wilfred zich. "Sorry, dat bedoelde ik eigenlijk helemaal niet zo. Ik bedoelde even dat we qua tijdsbeeld en actualiteit niet helemaal uit zouden komen. De reden waarom we jou ook niet mochten aankondigen is natuurlijk vanwege het feit dat jij nog steeds beveiligd bent."

Doodsbedreigingen

"Ik neem nog steeds maatregelen", aldus Lale over haar persoonlijke beveiliging. Ze krijgt vandaag de dag ook nog steeds doodsbedreigingen. "Maar ik doe gewoon geen aangifte meer, want het heeft geen zin. Ik heb ook heel veel goede gesprekken met de politie gehad en die zeggen ook: ‘Je kunt het best gewoon maatregelen nemen, want we gaan niet iedere gek opsporen. Als we dat voor elke bekende Nederlander zouden doen die dat soort berichten krijgt, dan kunnen we nooit meer een moord oplossen.’ Daar hebben ze natuurlijk gelijk in."

Zou ze het boek, ondanks de heftige kennis van nu, nog steeds hebben geschreven? Was het 't waard? Daar is Lale duidelijk over. "Achteraf wel, omdat ik heel blij ben met hetgeen wat ik heb betekend voor mensen. In het begin was het wel heel erg slikken, maar je went er gewoon aan. Bijna iedereen heeft er tegenwoordig mee te maken, zelfs virologen en iedereen die iets van een mening heeft. Dan denk ik: o ja, oké, ik ben niet de enige. Ergens geeft dat me ook wel een beetje rust ofzo."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet VI Vandaag elke werkdag op SBS6, rond 21:30 uur.

Lees verder