johan derksen vi vandaag john de mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
johan derksen vi vandaag john de mol

Kritiek op Johan Derksen in VI Vandaag: ‘Woordvoerder John de Mol’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Kijkers hebben grote kritiek op Johan Derksen zijn optreden in VI Vandaag. Ze vinden het pijnlijk om te zien hoe Johan zich “klem lult” om John de Mol te “verdedigen”: “De snor maakt zich volkomen belachelijk.

Angela de Jong versus John de Mol

Opnieuw werd de situatie rondom The Voice of Holland besproken in VI Vandaag. Vandaag hadden de heren het over het feit dat de redactie van het tijdschrift Linda al sinds de zomer van 2020 op de hoogte was van het vermeende grensoverschrijdende gedrag van The Voice-coach Ali B. Johan Derksen geeft aan zich enorm geërgerd te hebben aan de column van Angela de Jong in het AD, waarin ze schrijft dat ze zich niet kan voorstellen dat Linda de Mol en John de Mol dit niet besproken hebben. Johan herhaalt wat hij eerder al zei: Angela voert een hetze tegen John.

'Denk je dat nou echt?'

Wilfred Genee benadrukt dat Linda wel degelijk op de hoogte was van de verhalen van de vrouwen. Dat stond zelfs in het originele stuk in de Volkskrant. Johan wuift dat echter weg: “Ik heb nog nooit John de Mol gebeld met: ‘Ik hoor iets in de wandelgangen.’” Ook René van der Gijp wendt zich tot Johan: “[Deze verhalen] zijn echt geen dagelijkse kost bij een redactievergadering.” Johan wil er echter nog steeds niet aan: “Denk je nou echt dat als John zoiets hoort, hij er niets aan doet?

'Het wordt steeds erger met Johan Derksen'

Johan vervolgt: “Iedereen in de media geeft af op John de Mol en ik doe daar niet aan mee. En ik heb er schijt aan dat ie mijn baas is, want als ik het niet eens met ‘m ben, zeg ik het ook. Ook toen ie [Angela] een boycot oplegde, heb ik gezegd: ‘Te kinderachtig voor woorden.' (…) Maar ik ken John de Mol zoveel, dat als ie [de verhalen] had gehoord, had ie ingegrepen.

Kijkers hebben grote kritiek op Johan. Ze vinden hem klinken als de 'woordvoerder' van John.

VI Vandaag is elke werkdag rond 21:40 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder