rtl boulevard rob goossens linda de mol ali b voice

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
rtl boulevard rob goossens linda de mol ali b voice

Linda de Mol al op de hoogte van verhalen Ali B.: ‘Extreem pijnlijk’

|
|

Laatste update:

Dat het tijdschrift Linda de vrouwen, die hun verhaal kwamen doen over het vermeende grensoverschrijdende gedrag van The Voice-coach Ali B., doorstuurde naar BOOS vindt Veronica Superguide-columnist Rob Goossens “pijnlijk”.

Twee vermeende slachtoffers bij Linda

Linda de Mol was al sinds de zomer van 2020 op de hoogte van het vermeende grensoverschrijdende gedrag van The Voice of Holland-coach Ali B. Op dat moment deden namelijk twee vermeende slachtoffers hun verhaal op de redactie van Linda Magazine, zo is vandaag te lezen in de Volkskrant. Het kwam uiteindelijk niet tot publicatie, onder meer omdat het blad geen onderzoeksredactie heeft.

Linda brengt John in 'moeilijke positie'

Veronica Superguide-columnist Rob Goossens vertelt bij RTL Boulevard dat de Linda-redactie de vrouwen vervolgens door heeft gestuurd naar BOOS. “Dat is eigenlijk te pijnlijk voor woorden. Je bent een titel die staat voor duidelijke kernwaarden. Eén daarvan is: geloof slachtoffers. En op het moment dat slachtoffers zich melden (…) dan zeg je: ‘We weten eigenlijk niet zo goed wat we ermee moeten.’” De redactie heeft de aantijgingen niet gemeld bij John de Mol en Talpa, waar het blad onderdeel van is, zo vertelt Rob. “[Linda] brengt haar broer nu wel in een heel erg moeilijke positie, want (…) ik denk niet dat er in Nederland veel mensen zijn die geloven dat John de Mol dat niet heeft geweten.

De loketten van Talpa

Rob sluit af met een fragment uit Boos, waarin John vertelt over de loketten bij Talpa waar vrouwen zich konden melden: “Zijn bloedeigen zus komt achter twee afschuwelijke aantijgingen (…) en die heeft zodanig geen idee wat ze met die klachten moet doen dat ze zegt: ‘Misschien kun je Tim Hofman bellen van BOOS.’ Ik denk dat we hiermee in ieder geval duidelijk hebben dat die loketten van Talpa door niemand serieus genomen worden.

Ook Rob vindt dat Linda nu haar “verantwoordelijkheid” moet nemen en haar kant van het verhaal moet vertellen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder