Erica Meiland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Erica Meiland
MeilandBN'ersSBSOphefVI

Erica Meiland neemt het op voor Johan Derksen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Naomi Patty

Na de heftige uitspraken van Johan Derksen in Vandaag Inside ontstond een gigantische mediastorm en besloot de analist te stoppen met het programma nadat hij weigerde excuses te maken. Erica Meiland vindt dat Johan gewoon door moest gaan.

‘Johan had door moeten gaan’

Erica liet in de nieuwe editie van weekblad Weekend weten dat ze niet begrijpt waarom Johan is weggegaan. “Zeker vind ik dat Johan door had moeten gaan. Dat hij gecanceld is door radiostations en theaters gaat echt te ver.” Ze gaat de mannen missen en hoopt dat ze zich nog bedenken. Johan heeft in ieder geval al duidelijk gemaakt geen behoefte te hebben aan een comeback bij VI. "Het kan zijn dat er gesprekken zijn, maar die zijn in ieder geval niet met mij.

De Chateau Bijstand-ster zegt ook dat er tegenwoordig een klimaat op tv heerst waardoor mensen niks meer kunnen en durven te zeggen zonder dat een ander dat op zijn beurt kwetsend vindt.

Praten zonder censuur

Wie denkt dat Erica vanaf nu haar mening voor zich houdt, heeft het goed mis: “Nee, steeds opletten bij wat ik zeg past niet bij mij. Als ik ergens over praat, probeer ik zo goed mogelijk te verwoorden hoe ik het zie, zonder censuur.”

Zelf bijna gecanceld

Zelf raakte Erica vorig jaar in opspraak, nadat ze zich in haar biografie fel uitsprak tegen de Islam. Veel bedrijven stopten toen hun samenwerking met de Meilandjes, maar compleet gecanceld werd ze niet.

Zelfs na alle ophef rondom haar uitspraken, wijkt Erica voor niets of niemand en zal ze zich altijd blijven uitspreken.

Het abrupte einde van Vandaag Inside zorgde ervoor dat er nog meer van de Meilandjes te zien is. Dagelijks komen zij nu voorbij in herhalingen van Chateau Meiland. “Ik begrijp het van de zender en vind het leuk voor de fans!”

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Russian Doll, They Call Me Magic en The John Wayne Gacy Tapes. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder