erica meiland jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
erica meiland jinek

Erica Meiland reageert op biografie-ophef: ‘Geef alleen mijn mening’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Erica is samen met Martien Meiland te gast bij Jinek om te vertellen over haar biografie. Eva besluit ook te vragen naar alle ophef die ontstond naar aanleiding van de passage over de islam in Erica's boek.

Ophef over de biografie van Erica

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: Erica Meiland heeft ook een biografie uitgebracht. De onthullingen vliegen ons om de oren in Erica: De motor achter de Meilandjes! Ze rekent bijvoorbeeld af met haar ‘ex-vriend’ Sander en onthult dat ze Martien bijna vermoord had. Erica en Martien schoven bij Jinek aan om over het boek te vertellen. Daarbij besluit Eva ook nog even te vragen naar de ophef over de islam-passage in haar boek.

Erica Meiland over de islam

Erica is behoorlijk fel in haar boek, ook over de islam. De Chateau Meiland-ster meent dat er geen meisje is dat in de zomer graag een hoofddoek draagt, ook noemt ze vrouwen in boerka ‘pinguïns’. Erica vertelt waar haar uitspraken vandaan komen. Ze geeft aan dat ze “het zo jammer vindt” voor die vrouwen. Erica gelooft niet dat zij er zelf voor kiezen om zich “helemaal te bedekken”. De oorsprong ligt volgens haar bij “de zwakte van de man”.

Erica weet dat er ophef is ontstaan over de passage in haar biografie. “Ik bedoel het niet beledigend. Ik geef alleen mijn mening en daar hoeven zij helemaal niks mee. Zij doen wat ze willen; ik kan het hen niet verbieden. Maar als je het mij vraagt, dan zeg ik: ‘Het is onderdrukking van de vrouw.’”

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder