Sint, Alles is Liefde, Waar is het paard van sinterklaas?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sint, Alles is Liefde, Waar is het paard van sinterklaas?

Zie ginds... de 5 beste Sinterklaasfilms!

|
|

Laatste update:

We beginnen alweer over pepernoten, gedichten en chocoladeletters te dromen nu Sinterklaas ons landje binnentrekt. Om alvast in de sfeer te komen, kun je deze 5 beste Sinterklaasfilms bekijken!

5. Sint

Oké, oké... Misschien is dit niet de allerbeste film maar het is eens wat anders dan alle kinderfilms over Sinterklaas! De goedheiligman is namelijk helemaal niet jarig op 5 december, het is zijn sterfdag. Eeuwen geleden is hij vermoord en als het volle maan is neemt hij wraak... Een heerlijke film voor op Sinterklaasavond met alle ingrediënten van een Dick Maas-horror: veel bloed, slechte visuals en een vaag verhaal met lompe humor. Sint is supergrappig en best spannend! Er draait momenteel ook een nieuwe Nederlandse horrorfilm in de bios, Bumperkleef, en volgens horrorfans is 'ie steengoed!

4. De Brief voor Sinterklaas

In deze film is Sinterklaas wél jarig op 5 december en verandert hij niet in een moordlustige horror-Sint. Dat betekent niet dat alles vlekkeloos verloopt, het team zit namelijk in de stress. Pakjesavond kan misschien niet doorgaan omdat er te weinig Pieten zijn! De oplossing is niet zo makkelijk als het lijkt: personen met kwade bedoelingen werken de Sint namelijk tegen. Pff, wie doet dat nou! De Brief voor Sinterklaas draait nu in de bioscoop. 

\

3. Alles is Liefde

Niet alleen een van de beste Sinterklaasfilms, maar ook meteen een van de beste Nederlandse romcoms ooit! Carice van Houten, die dit jaar net geen Emmy won, speelt hierin de grimmige Kiki die onverwachts verliefd wordt op prins Valentijn. Dat loopt niet allemaal soepel, net zoals de relaties tussen de andere koppels. De één ging vreemd, de ander gaat vreemd en twijfels overheersen de liefde. Spoiler: alles komt uiteindelijk toch weer goed. Wat het een Sinterklaasfilm maakt? Het hele verhaal speelt zich af tijdens het kinderfeest!

2. Het Paard van Sinterklaas

Winky Wong, een Chinees meisje, moet nog even wennen aan de Nederlandse cultuur. Maar Sinterklaas, die vindt ze he-le-maal geweldig. Ten minste tot het moment dat hij haar vergeet een cadeau te geven, ze hem uitscheldt voor 'Rot Sinterklaas' en ze zijn trouwe paard steelt. Een hele logische reactie, toch? Bekijk ook deze 6 prachtige paardenfilms.

1. Waar Is Het Paard van Sinterklaas?

Spanning en sensatie: het paard van Sinterklaas is weg! In dit vervolg op Het Paard van Sinterklaas heeft de goede man Winky Wong vergeven voor haar brutale acties en mag ze op Amerigo passen. Dat gaat alleen niet volgens plan. Stiekem maakt ze een ritje op het paard en dan ontsnapt hij... Kan ze hem nog op tijd vinden voordat Sinterklaas naar Nederland komt? 

Lees verder