Carice van Houten Creative Emmy Awards 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carice van Houten Creative Emmy Awards 2019

Carice grijpt naast Emmy maar voelt zich toch winnares

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vannacht zijn in het Microsoft Theater in Los Angeles de Creative Emmy Awards uitgereikt, dit is zeg maar de eerste ronde Emmy Awards voordat volgende week zondag de echt grote categorieën aan bod komen. Carice van Houten was dit maal ein-de-lijk genomineerd voor haar rol als Melisandre in Game of Thrones; niet in de categorie Beste Vrouwelijke Bijrol in een serie, maar in de categorie Beste Vrouwelijke Gastrol. Haar personage kwam in het laatste seizoen immers maar in één aflevering voorbij, namelijk in het pikdonkere The Long Night. Helaas viste de Nederlandse actrice achter het net. Toch voelde ze zichzelf een winnares, zo liet ze op Twitter weten.

“Ik had het mooiste haar én de mooiste jurk, en ik struikelde niet op weg naar het podium en moest ook niet overgeven. Win win”, aldus Carice, die hierbij natuurlijk ook even haar haarstylist en couturier tagde. Toch is het natuurlijk wel een beetje balen, omdat dit de laatste keer was dat Van Houten voor de rol van de machtige necromancer uit Game of Thrones genomineerd kon worden. We rekenen er immers niet op dat we Melisandre straks terugzien in de prequel-serie The Long Night. (ja, de prequel-serie heeft dus heel verwarrende dezelfde titel als die beruchte aflevering waarin je niets kon zien). Alhoewel dit technisch niet onmogelijk is, want we weten dat Melisandre stiekem al stokoud is

Wie won er dan wel?

Wie ging er dan wel met de Emmy voor Beste Vrouwelijke Gastrol aan de haal? De prijs ging uiteindelijk naar Cherry Jones voor haar rol als Holly Osborne in de serie The Handmaid’s Tale. Vorig jaar was Jones ook al genomineerd in deze zelfde categorie, maar toen verloor ze nog van haar Handmaid’s Tale-collega Samira Wiley.

Lees verder