Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

Nog te verschijnen gamefilms. Dat feit an sich is eigenlijk best wel bijzonder; verfilmingen van games worden over het algemeen niet zo heel goed ontvangen... Toch weten wij er in dit toplijstje zeven voor jullie op een rijtje te zetten.

1. Pokémon: Detective Pikachu

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: er komt een live action Pokémon-film! De trailers van de gamefilm roepen nogal wat wisselende reacties op… Van “realistische” Pokémon en een pratende Pikachu wordt blijkbaar niet iedereen blij. Wij zien deze PikaPool-crossover echter extreem zitten.

Releasedatum: 8 mei 2019 in de bioscoop.

2. Sonic the Hedgehog

Ondanks dat een recente filmposter de verwachtingen nogal wat bekoelde, denken wij stiekem dat het best wel eens wat kan worden met deze Sonic the Hedgehog-gameverfilming. Neem de bekende stemmencast met: Ben Schwartz, Jim Carrey en James Marsden. Leuk detail is dat Junkie XL de soundtrack voor zijn rekening neemt.

Releasedatum: 12 december 2019.

Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

3. Monster Hunter

De Monster Hunter-film belooft losjes gebaseerd te worden op de gelijknamige game. Zodoende wordt de film voor fans van de game vast leuk. Maar dat geldt waarschijnlijk ook voor fans van de Resident Evil-films. Zo wordt deze film geregisseerd door Paul W. S. Anderson en is een van de hoofdrollen weggelegd voor Milla Jovovich.

Releasedatum: 4 september 2020.

Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

4. Naamloze Mario-film

Wij vonden de Super Mario Bros.-film vroeger helemaal leuk. Je mag het ons niet kwalijk nemen... Het is echter voor ons allen te hopen dat deze Mario-film beter in elkaar zit. Gelukkig is Illumination Entertainment (Minions, Shrek en het veelbelovende The Secret Life of Pets 2) betrokken bij het project. Dat geeft de filmliefhebber moed, toch?

Releasedatum: ergens in 2022.

Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

5. Uncharted

Hebben jullie de Tomb Raider-verfilming uit 2018 al kunnen checken? Op zich een lekker snackje, maar de honger naar een echt geweldige gamefilm wist ie niet te stillen. Misschien dat deeltje 2 beter wordt, maar daarnaast hebben wij onze hoop ook gevestigd op de Uncharted-film. Dat komt onder meer omdat niemand minder dan Spider-Man Tom Holland de rol van een jonge Nathan Drake op zich zal nemen.

Releasedatum: TBA.

Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

6. The Division

Met Jake Gyllenhaal en Jessica Chastain in de hoofdrollen, David Leitch aan het roer en Stephen Gaghan achter het toestenbord, kan het best wel eens wat worden met een The Division-film. Veel meer is er echter nog niet te vertellen over de verfilming van de gelijknamige game. Het is echter wel de bedoeling dat de film de premisse van de game volgt.

Releasedatum: TBA.

Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

7. Metal Gear Solid

In de handen van de juiste persoon biedt het bronmateriaal van Metal Gear Solid voer voor een fantastische gamefilm. De vraag is echter of Jordan Vogt-Roberts en Derek Connolly de juiste personen zijn. Hun vorige gezamenlijke project (Kong: Skull Island) was namelijk vermakelijk, maar wel een tikje simplistisch... 

Releasedatum: TBA.

Eindelijk succes? 7 aankomende gamefilms

Er zijn met gemak nog een tiental gameverfilmingen op te noemen. Bovenstaande zeven in dit toplijstje hebben wat ons betreft echter best wel kans van slagen. We hopen in ieder geval van harte dat de vloek die boven gamefilms lijkt te hangen eindelijk opgeheven wordt!