Lucifer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Lucifer

10 series om te kijken na Lucifer

|
|

Laatste update:

Deze week verscheen de tweede helft van het vijfde seizoen Lucifer eindelijk op Netflix! Terwijl je wacht op het zesde, laatste seizoen zijn dít de series om de tijd te doden.

10. Shadowhunters

Netflix

Clary Fray (Katherine McNamara) ontdekt dat ze afstamt van een engel. Op haar achttiende verjaardag wordt ze bijna vermoord door een lelijk hellemonster, maar schiet een ‘Shadowhunter’ haar te hulp. Clary wordt lid van dit geheime genootschap om haar moeder te redden. Ze gaat op jacht naar kostbare relikwieën, hakt duivels in de pan en leert alles over de geschiedenis van de ‘Nephilim’.

Net als bij Lucifer is het eerste seizoen van Shadowhunters een taaie zit: daarna wordt het acteerwerk, het verhaal én de actie stukken beter.

9. Helstrom (2020)

Disney+

Daimon en Ana Helstrom zijn verwekt door een demoon en hebben daardoor bizarre duivelse krachten. Daimon worstelt erg met zijn afkomst, terwijl Ana haar powers gebruikt om lachend criminelen te vernederen en te vermoorden. Als een vreemde sekte demonen gebruikt om Satan terug naar de aarde te roepen komen broer en zus Helstrom in actie.

Omdat deze serie het ‘nakomertje’ was van Marvel Television (de studio achter o.a. Daredevil en Luke Cage op Netflix die in 2019 werd geabsorbeerd door Marvel Studios) is er slechts één seizoen verschenen.

8. Warrior Nun (2020)

Netflix

De verlamde (en ook niet onbelangrijk: overleden!) tiener Ava wordt weer tot levenorde van  gewekt door een heilig relikwie. Tegen wil en dank is ze daardoor hét symbool van de Orde van het Kruisvormige Zwaard: een club nonnen die met zware wapens demonen bestrijdt.

Naast actie bevat Warrior Nun ook aardig wat drama. Nonnen zijn jaloers op Ava, sommigen vinden elkaar té lief (voor de Katholieke kerk, althans) en op de achtergrond is er een politiek spel bezig over wie de paus op moet volgen. Het eerste seizoen eindigde met een enorme cliffhanger, maar een tweede reeks is gelukkig al zeker.

7. IZombie (2015)

Netflix

Lijkschouwer Olivia Moore verandert per ongeluk in een zombie, maar niet in de bekende, hersenloze variant. Zolang ze elke maand een stel verse hersenen eet is er eigenlijk weinig aan de hand! Door een brein te verslinden krijgt ze tijdelijk de herinneringen van de vorige eigenaar. Deze slimmigheid zet ze in om brute moorden op te lossen.

De opzet lijkt dus best wel op die van Lucifer! IZombie staat helemaal op Netflix, dus je hoeft er verder ook weinig moeite voor te doen.

6. American Gods (2017)

Amazon Prime Video

Mensen geloven graag in iets en in de 21ste eeuw zijn dat totaal andere dingen dan in de oudheid. De Noordse oppergod Odin is het zat dat de Oude Goden verdrongen worden door nieuwe populaire wezens. Hij rekruteert de ex-gedetineerde Shadow Moon en trekt door Amerika om goden en mythologische wezens op te zwepen tot een bovennatuurlijke oorlog.

Het eerste seizoen van American Gods viel bijzonder goed in de smaak. Door ruzies en problemen achter de schermen zijn het tweede en derde seizoen wat minder goed. Helaas zorgde alle ellende er ook voor dat de serie na drie seizoenen is stopgezet… Of het verhaal van de oude en nieuwe goden afgesloten wordt is nog onbekend.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Good Omens (2019)

Amazon Prime Video

Engel Aziraphale (Michael Sheen) en de duivel Crowley (David Tennant) moeten vijanden zijn, maar door de eeuwen heen zijn het best goede vrienden geworden. Ze willen het einde van de wereld tegenhouden door de antichrist te ontvoeren en hem op te laten groeien bij een normaal gezin. Dit lukt bíjna: het kind is zó machtig dat hij enorme problemen veroorzaakt. Aziraphale en Crowley proberen de schade te herstellen én moeten op klungelige wijze het Einde der Tijden stoppen.

Good Omens is gebaseerd op de roman van de geliefde fantasy-auteurs Terry Pratchett én Neil Gaiman. De miniserie (6 afleveringen) is een stuk humoristischer dan Lucifer, maar gaat grotendeels over dezelfde thema’s.

4. Preacher (2016)

Amazon Prime Video

Jesse Custer is is een gedesillusioneerde dominee, die zijn eigen geloof steeds minder goed snapt. Als hij bezocht wordt door een engel ontvangt hij een gigantische kracht: Het Woord van God. Mensen die hem horen spreken móéten hem gehoorzamen. Samen met zijn drugsverslaafde vampierenbuddy Cassidy gaat hij op zoek naar God, om erachter te komen waarom er zoveel ellende is in de wereld.

Op hun zoektocht veroorzaken ze zélf alleen nog maar meer ellende! Preacher is extreem gewelddadig, seksueel getint en grofgebekt. Als je dat allemaal niet erg vindt, dan is het een dikke aanrader.

3. Grimm (2011)

Rechercheur Nick Burkhardt ontdekt dat hij afstamt van een groep Grimms: strijders met speciale krachten die boze fantasiedieren opsporen en doden. Eerst denkt hij dat hij zijn verstand verliest, maar al snel worden zijn vrienden lastiggevallen door échte monsters uit de verhalen van de gebroeders Grimm.

Grimm is altijd vermakelijk, maar vanaf het tweede seizoen wordt de serie pas écht leuk. Grimm is verder niet zo’n diepgravende maar vooral erg vermakelijk. Helaas is de serie momenteel nergens te streamen. Er zou sprake zijn van een spin-off, maar daarover hebben we al een tijdje niets meer gehoord.

2. The Vampire Diaries (2009)

Amazon Prime Video

Elena gaat bij haar tante wonen in het stadje Mystic Falls. Al snel worden er in de buurt verschrikkelijke moorden gepleegd. Samen met haar vriend Stefan gaat ze op onderzoek. Dan ontdekt Elena dat haar vriend een vampier is, die óók nog een boze bovennatuurlijke broer heeft! Ze ontkennen alle moord en doodslag, maar de paranormale verschijnselen gaan gewoon door.

The Vampire Diaries verdween onlangs van Netflix, maar staat vanaf 1 juni op Prime Video. Na The Vampire Diaries verschenen er nog twee spin-offs: The Originals en Legacies.

1. Supernatural (2005)

Amazon Prime Video

Sam en Dean Winchester verliezen op jonge leeftijd hun moeder door een onverklaarbare aanval. Hun vader leidt ze op tot gevaarlijke vechters, om ervoor te zorgen dat hen nooit hetzelfde kan overkomen. Gewapend met een magische revolver trekken ze van stadje naar stadje om paranormaal gespuis uit te roeien.

Wat begon als een jacht naar vampieren en spoken duurde uiteindelijk vijftien seizoenen! Opeen gegeven moment raakten de Winchesters ook betrokken in een strijd tussen demonen en engelen. Eind 2020 waren de Winchesters eindelijk klaar met hun bovennatuurlijke strijd: de serie is nu helemaal te zien op Amazon Prime Video.

Lucifer op Netflix

Zodra we méér weten over het slotseizoen van Lucifer lees je het op Superguide. Als het je vooral om hoofdrolspeler Tom Ellis te doen is, dan hebben we hier een lijstje met stomende momenten van 'Mr. Lucifer'.

Lees verder