De allerbeste series van The CW, de zender die ons Riverdale en Arrow gaf!

Veronica Superguide logo
De allerbeste series van The CW, de zender die ons Riverdale en Arrow gaf!

De allerbeste series van The CW, de zender die ons Riverdale en Arrow gaf!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De Amerikaanse zender The CW zendt al jaren de ene na de andere topper uit. Riverdale, Arrow, Jane the Virgin; shows die wij hier door Netflix óók kunnen zien. Wij zetten de allerbeste CW-series op een rij!

Riverdale

Sinds het overlijden van acteur Luke Perry (Fred Andrews), zit Riverdale en zijn aanhang in een zwart gat. Logisch ook. De vele reacties die binnenstroomden na het hartverscheurende nieuws zeggen héél veel over de mega-fanbase van Riverdale. Oké, het is af en toe kitsch en een beetje cliché, maar bovenal is Riverdale dé populairste CW-serie van dit moment.

Supernatural

Als je later terugdenkt aan The CW, zal Supernatural waarschijnlijk als eerste naar boven drijven (ook al werd het eerste seizoen op een andere zender uitgezonden). Waarom? Vooral omdat de broertjes Sam en Dean Winchester al zo ontiegelijk lang meedraaien en zo enorm veel geesten, demonen en ander fantasy-gespuis moesten uitroeien.

Helaas is het na het aankomende vijftiende seizoen gedaan met de serie. Alle vette hunts blijven je echter voor de rest van je leven bij!

Arrow

Zette langzaam maar zeker de DC-stroomvloed aan series op gang, all the way back in 2012. Maar: zoals bij Supernatural ook gold, aan al het goeds komt ooit een einde. Toch is het dóór Arrow dat we nu The Flash, Legends of Tomorrow én Supergirl hebben. Oliver Queen zal hierdoor voor altijd de beste superheld van The CW blijven.

iZombie

Of eigenlijk iZOMBiE, zoals de makers willen dat je het schrijft. Gaf een unieke twist aan het best wel uitgemolken zombie-genre. Doordat Live (Rose McIver) de gedachten, herinneringen en trekjes van haar menselijke ‘maaltijd’ kan zien, vormt ze het ideale hulpje van elke detective bij bijvoorbeeld een moordzaak. Gaat nog altijd als een speer, al is het vijfde seizoen (vanaf mei 2019) wel meteen het laatste. (nu lijkt het alsof de zender bijna al zijn shows cancelt)  

The Flash

Alle tijdreizigers en speedsters verzamelen! Nee, geintje natuurlijk. Alhoewel The Flash wel érg veel met speedster-helden/slechteriken én time travel bezig is, wordt het nooit saai. Grant Gustins Barry Allen Is stiekem ook véél toffer dan welke Flash-versie dan ook (ja, beter dan Ezra Miller). De show is in tegenstelling tot Arrow nog niet gecanceld en laten we dat in hemelsnaam zo houden! We zijn nog niet klaar om afscheid te nemen van Team Flash.

The Vampire Diaries

Gaf ons Ian Somerhalder als Damon en verdient alleen al daarom een plekje in deze lijst. Maar had ook hoogtepunten zoals Nina Dobrevs dubbelrol, vampier en weerwolf-combi’s, dubbelgangers én het algehele sfeertje in Mystic Falls. Gelukkig hebben we spin-off Legacies om ons bloed vers te houden.

Gossip Girl

Heerlijke genieten van andermans drama, in dit geval van ultiem rijke stinkerds in New York. Het gaf Blake Lively en Leighton Meester toch wel de rollen van hun leven. Wie doet het met wie? Nergens veranderde dit sneller dan in Gossip Girl. Ook die ultieme reveal aan het einde (wie is Gossip Girl?!) maakt het allemaal nog legendarischer.

The 100

Na Riverdale wellicht de populairste CW-serie van dit moment. Recent verscheen de eerste trailer voor het zesde seizoen en het was alsof er een kleine atoombom ontplofte op sociale media. Volgt in eerste instantie de levens van 100 misdadige overlevers die - een kleine 100 jaar na een nucleaire oorlog - door ruimtebeweging The Ark naar de aarde worden gestuurd. Met alle desastreuze gevolgen van dien.

Veronica Mars

Misschien wel de grote doorbraakrol van Kristen Bell. Haar Veronica was een regelrechte bazin. Als selfmade detective in het neppe stadje Neptune ging ze, gewapend met haar trouwe camera, op pad om allerlei mysterieuze zaken op te lossen. Was populair genoeg om na de cancelling gewoon terug te komen met een crowdfund-film in 2014. Wow! De fans krijgen echter nog een cadeautje: Kristen komt nog dit jaar terug als Veronica Mars in een Hulu-revival en papa Keith en liefje Logan komen ook terug.

Jane the Virgin

Toch wel de onbetwiste topper van The CW, net als Riverdale en The 100. Comedydrama Jane The Virgin zet in de eerste afleveringen al meteen supergoed de geinige toon neer. Wanneer de katholieke Jane (een fantastische Gina Rodriquez) erachter komt dat ze zwanger is, vraagt ze zich meteen af hoe. Ze is namelijk nog hartstikke maagd. Wat blijkt? Geïnsemineerd! Seizoen 5, het allerlaatste seizoen, begon afgelopen week met een enorme twist.

Lees verder