De 10 beste Lucifer-afleveringen

Door Redactie
Lucifer acteurs

Het is nog even wennen om in de verleden tijd over Lucifer te spreken, maar de Netflix-serie is na zes seizoenen en 93 afleveringen toch echt afgelopen. Omdat we het lastig vinden om afscheid te nemen, kijken we nog één laatste keer naar de beste afleveringen uit de complete serie!

10. Pilot

Seizoen 1, aflevering 1

We maken direct een trip down memory lane, want hoe kunnen we de pilot nu vergeten? Een pilot is allesbepalend: hiermee oordeel je of je doorkijkt of deze serie toch maar skipt. En wedden dat jij voor dat eerste hebt gekozen? Al vanaf moment één had Lucifer ons met zijn blik in zijn greep en spraken we al smeltend onze diepste verlangens uit: meer, meer, meer! 

9. Our Mojo

Seizoen 5, aflevering 7

Over die diepste verlangens gesproken: zaten we na die pilot niet al te wachten op een sexy scène tussen ons favoriete duo Chloe en Lucifer? Het moest en zou een keer gebeuren en dat spetterende moment kwam eindelijk in seizoen 5. Eén nadeel voor Lucifer: na zijn hete nacht met Chloe kan zij hem dwingen om zijn diepste verlangens uit te spreken. En die gedachte was behoorlijk angstaanjagend voor het duiveltje. Gelukkig had zijn psychiater Linda er geen last van... 

8. The Good, The Bad and The Crispy

Seizoen 2, aflevering 18

De cliffhanger van het tweede seizoen gaat de boeken in als één van de meest intense momenten ooit! In deze aflevering doet Lucifer er alles aan om te voorkomen dat Chloe achter zijn ware identiteit komt. Althans, tot een zieke Linda hem ervan overtuigt om eerlijk te zijn. Ze zegt dat met de prachtige woorden: "Lucifer, ik liep hier in met mijn ogen wijd open, koos ervoor om jouw vriend te zijn en te dealen met alles wat daar bij hoort. Met The Good, The Bad and The Crispy'." De duivel is daar behoorlijk van onder de indruk, maar helaas is er van een 'eind goed, al goed' geen sprake.

7. Everything's Okay

Seizoen 4, aflevering 1

We kennen de intense Lucifer, de sexy one en de wraakzuchtige duivel. Maar aan het begin van het vierde seizoen zien we een hele verwarde Luci. Het is een maand nadat Chloe voor het allereerst zijn duivelsgezicht zag en dat bleek niet zo aantrekkelijk. Hij weet hier niet meer waar hij het zoeken moet en wil zelfs zijn baan opgeven..... dus begint hij maar wat liedjes te zingen met zijn adembenemende stem. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

6. A Good Day to Die

Seizoen 2, aflevering 13

De eindscène van deze aflevering is alleen al op YouTube meer dan 1 miljoen keer bekeken. En dat is niet voor niets. Hier zit emotie in, spanning, gevechten, romantiek, vriendschap; zo kunnen we nog wel even doorgaan! Lucifer weigert Chloe te laten sterven en gaat daar ver in. Hij gaat terug naar de hel, maar de tijd dringt. Dat moment bezorgde ons koude rillingen die we van onze kruin tot in onze grote teen voelden. Het woord 'intens' is er niets bij.

5. Who's da New King of Hell?

Seizoen 4, aflevering 10

De seizoensfinale van reeks twee vergeten we nooit meer, maar HALLO, heb je die van seizoen vier gezien? Deze finale had alles wat we in de intro al zeiden: puntje-van-je-stoel momenten door de demonen die baby Charlie in gevaar brachten; een tranentrekkend afscheid als Lucifer teruggaat naar de hel en een liefdesbetuiging waardoor we wegsmolten. "I wasn't afraid of you, I was afraid of losing you." *Pakt een zakdoekje* 

4. Save Lucifer

Seizoen 4, aflevering 9

'Time to go to the dark side.' In deze heftige aflevering beten we niet 'heel even' ons nagels op. Nee, van onze nagels was hierna niets meer over. Want wat gebeurde er in hemelsnaam met Lucifer? Die aantrekkelijke man veranderen stukje bij beetje in de duivel uit onze nachtmerries: van zijn handen, ogen tot lichaam. Wij trillen nog na! 

3. A Devil Of My World

Seizoen 3, aflevering 24

Het duurde haast net zolang om uit te vinden wie 'A' was in Pretty Little Liars als voor Chloe om niet alleen achter de waarheid te komen, maar om ook voor het allereerst Luci's ware gezicht te zien. Alleen wat de makers van PLL slechts deels lukte, daar slaagt Lucifer perfect in: ons aan de buis gekluisterd houden! Wat een moment! En hoe hij haar vervolgens met zijn prachtige witte vleugels beschermde, gaat nooit meer van ons netvlies af.

2. Partners ‘Til The End

Seizoen 6, aflevering 10

De allerlaatste aflevering en wat was dit een emotionele rollercoaster! Eerst moest Lucifer zijn dochter Rory redden uit de handen van een oude vijand en daarna besefte de duivelse daddy waarom hij afscheid moest nemen van zijn gezin. Terwijl Chloe en Lucifer nog één laatste keer uitgebreid met elkaar knuffelden, zaten wij snikkend op de bank. De tranen van verdriet veranderden uiteindelijk in tranen van blijdschap toen Chloe na een lang en gelukkig leven werd herenigd met Lucifer.

1. Goodbye, Lucifer

Seizoen 6, aflevering 9

Het lijkt misschien een rare keuze om de op een na laatste aflevering op de eerste plaats te zetten, maar daar hebben we een hele goede reden voor. Terwijl de finale draaide om Chloe en Lucifer, gaat deze aflevering over alle andere mensen, engelen en demonen in zijn leven. Lucifer neemt afscheid van zijn vrienden en stelt zich voor het eerst kwetsbaar op. Het is onmogelijk om het droog te houden en juist wanneer je denkt dat je uitgejankt bent, verdient Dan eindelijk zijn plekje in de hemel en zien we Maze van haar zachte kant.

Wil je het einde van Lucifer nog even goed analyseren? Lees dan onze samenvatting. Kun je geen afscheid nemen van Tom Ellis? Warm jezelf dan even op met zijn heetste momenten. En ben je toe aan een nieuwe verslaving? Kijk dan een van deze bovennatuurlijke hitseries