WIDM: Is De Mol verraden door… morsecode?

Wie Is De Mol?

Middenin een seizoen Wie Is De Mol? stijgt de spanning tot grote hoogte. De kandidaten worden gestrester en dat geldt helemaal voor fans van de show! Alles kan een aanwijzing zijn. Alles! Een nieuwe theorie draait om de spaties in de namen van de verschillende opdrachten.

Dit seizoen worden veel namen van opdrachten op een opvallende wijze gespeld. Woorden die normaal gesproken aan elkaar geschreven worden, staan in Wie Is De Mol? ineens los geschreven. Slimme ‘molloten’ zagen dit als een aanwijzing in morsecode: het oude telegrafiesysteem dat werkt met korte en lange piepjes.

Opdrachttitels zónder rare spaties werden aangeduid met een punt, en degenen mét ontvingen een streepje. Zo ontstaat een reeks punten en strepen die je zou kunnen zien als een boodschap in morse.

Het probleem met morsecode is echter dat dezelfde reeks punten en streepjes van alles kan betekenen, als je niet weet waar de spaties moeten staan. Het ANJEATRHU uit de ‘hint’ kan net zo goed PAMIMVNIHU betekenen (denken we, ons morse is niet meer wat het ooit was).

Het lijkt er dus op dat de morsecode bij elkaar gepuzzeld is richting het antwoord: Nathan Rutjes. Het hoeft niet te betekenen dat de hint fout is, maar het duidt wel een beetje op de gevreesde tunnelvisie! Dat er al twee ‘morsetheorieën’ de ronde doen geeft wat betreft te denken: als het niet ‘Nathan Rutjes’ is, dan gooi je de code gewoon om tot je ‘Nathan De Mol’ krijgt!

Wie Is De Mol?

Hoewel de theorie dus absoluut niet waterdicht is, is hij wel interessant! Er zijn al aardig wat randzaken die wijzen naar de sympathieke voetballer met zijn prachtige manen! Tijdens het lasergamen had hij ineens een ander vest aan; hij kwam even buurten in een programma van John de Mol én zijn tatoeage keerde ineens terug in een nummerbord!

Hetzelfde geldt helaas voor... bijna alle andere kandidaten. Rob leek te pas en te onpas door het beeld te lopen; na wat gegoochel met letters leek Miljuschka ineens verdacht. Zelfs die arme Claes was even hoofdverdachte, maar hij vloog helaas uit het programma.

De theorie is dus leuk om even te checken, maar we durven onze punten er niet op in te zetten!