De allerbeste Wie is de Mol?-hints van 2019

De allerbeste Wie is de Mol?-hints van 2019

Vorige week reden we onszelf al helemaal klem in de Sarah-tunnel. In een poging om er toch een beetje uit te komen, gaan we nu even globaal kijken welke hints er nog meer boven komen drijven nu we richting de allesbeslissende ontknoping van Wie is de Mol? 2019 gaan!

Vogels!

Tja, die Merel. Ze zit in tegenstelling tot Niels vol op Sarah, maar Sarah en Niels zitten op háár. Hmmm… De RTL-nieuwslezeres oogt soms nogal verward, zoals bij de opdracht met de pinnetjes – ze gaf zo een vrijstelling uit handen! Sommige kijkers denken echter dat de vele vogels die we in elke aflevering voorbij zien vliegen, letterlijk verwijzen naar Merel. Want vogels + Merel = natuurlijk héél logisch.

Voorkennis

Tijdens de Russisch roulette opdracht pakte Sarah enorm veel mingeld, zoals we in ons Sarah-tunnelvisie-artikel al haarfijn uitlegden. Toch lijkt Merel bij onderstaande hint óók voorkennis te hebben gehad. En de enige met voorkennis is de Mol! Die wil natuurlijk altijd mingeld pakken als ‘ie weet waar het ligt.

Leader

Al weken zaten Molloten te broeden op ‘de leaderhint’: een wel héél ingenieuze aanwijzing die verwijst naar de beelden uit de leader die steeds veranderen. De kijkers konden er, onder meer door middel van de titels van shots uit opdrachten, blijkbaar letters mee vormen en uiteindelijk rolde daar het woord MOLVISIE uit.

Velen denken dat het niet eens een hint is, maar een soort afleidingsmanoeuvre. En bovendien: die andere beelden in de leader – de mannetjes die met puzzelstukken slepen – vormen uiteindelijk een muurschildering in Colombia die wel érg veel aan Sarah doet denken.

Al denken sommige molloten dat we iets te enthousiast zijn met dat hele MOLVISIE-gebeuren.

Maar… Het woord MOLVISIE zou je ook een beetje kunnen husselen. Dan kom je bijvoorbeeld uit op ‘De Mol is IV’ (dan vergeten we voor het gemak de ‘E’ even) en dat verwijst dan weer naar Merel, die als vierde in de leader voorbijkomt.

Nielson

Hij wordt veruit het minst verdacht door Mol-kijkend Nederland, maar misschien hebben wij wel een blinde vlek voor Niels(on). Er zijn natuurlijk genoeg hints die zijn kant op wijzen, zoals deze. Oké, hij is vrij obvious, maar waarom niet? Om de hint wat kracht bij te zetten: Niels zei in deze scène ook letterlijk ‘dit is hem dan’. Praat hij hier echt over zijn vrijstelling, of stiekem over zichzelf, de Mol?

Ook deze hint, die Moltalk nog vóór de allereerste uitzending onbewust de wereld in slingerde, moeten we niet zomaar vergeten.

En wat dacht je van deze? Nog zo’n overduidelijke!

We kunnen Niels op weinig molacties betrappen. Althans: tijdens de opdrachten. Daar buiten is ‘ie nogal verdacht. Dat moment van een paar weken geleden waarop ‘ie maatje Rick Paul een joker schenkt? Tja, wie doet dat nu, zo net voor de finale? Daar had deze twitteraar wel een verklaring voor.

Terug in de tunnel

Na dit korte uitstapje waarin we andere kandidaten ook even de spotlights gaven, kruipen we meteen weer terug in onze Sarah-tunnel. Ze zorgde dit seizoen – als ze daadwerkelijk de Mol was – voor de laagste pot ooit! Ook haalde ze van de overgebleven drie BN’ers het minste geld op. Het kan toch niet anders?! Sarah is de mol!