Erik de Zwart: ‘Gordon heeft psychiater nodig’

Door Redactie
Vriend en vijand over Gordon

Gordon woont tegenwoordig in Dubai maar voor Down the Road met Gordon keerde hij gewoon weer terug naar Nederland. In Veronica Superguide vertellen vriend en vijand over de zanger/presentator, hoewel… het nogal lastig was om een vriend te vinden. Volgens DJ Erik de Zwart is Gordon ‘een borderliner die een psychiater nodig heeft.’

De Zwart had het regelmatig aan de stok met Gordon, die hem in zijn biografie beschuldigde van vals spel in Sterrenjacht (1989). Volgens Gordon verloor hij in dat programma omdat ‘Erik de Zwart manager was van een andere deelnemer.’ Erik: “Je moet niet jokken, daar houd ik niet van. Gordon is een borderliner die een psychiater nodig heeft.”

‘Gordon kan een ongelooflijke eikel zijn’

Erik en Gordon hebben volgens de DJ een ‘haat/liefde-verhouding. “Ik kan vreselijk lachen om hem, maar kan ook enorm van hem balen. Hij kan een ongelooflijke eikel zijn.” De DJ geeft een paar voorbeelden, zoals die keren dat Gordon een optreden moest geven maar niet op kwam dagen. “Hij moest eens optreden bij een bedrijf dat 100 jaar bestond, maar kwam gewoon niet. Destijds was ik medeverantwoordelijk voor zijn boekingen. Je kunt je wel voorstellen wat voor leuk gesprek ik heb gevoerd met de advocaten van dat bedrijf.”

‘Met Gordon kun je zo ruzie hebben’

Tineke de Nooij werd door Gordon zijn ‘showbizzmoeder’ genoemd, maar tegenwoordig is de relatie tussen de twee niet zo best. Gordon bezocht Tineke in het Rosa Spier Huis, waar oudere artiesten en wetenschappers kunnen werken terwijl ze verzorgd worden. Achteraf bleek Gordon besmet te zijn met het coronavirus. Tineke: “Wat mij betreft is er niets aan de hand. Ik weet niet of Gordon er ook zo over denkt. Met Gordon kun je zo ruzie hebben, dat is geen enkel punt.”

Down the Road met Gordon

DJ Eddy Keur werkt nauw samen met Gordon en meldt dat hij óók een warme en serieuze kant heeft. “Op die momenten kan Gordon zichzelf ook goed wegcijferen, zoals hij in dat programma met die oudjes deed. Als hij dat in zijn nieuwe programma ook doet, kan het een succes worden.”

In Down the Road met Gordon reist de presentator door het land met een bijzondere groep. De jongeren hebben allemaal het syndroom van Down en zetten onder begeleiding van Gordon voorzichtige stappen richting zelfstandigheid.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet Down the Road met Gordon vanaf dinsdag 11 januari op SBS6, vanaf 20:30 uur.

Deze week in Veronica Superguide

In de nieuwe Veronica Superguide haalt columnist Rob Goossens hard uit naar Rogier Smit, die een geestig tv-duo vormde met Frank Jansen. Volgens Goossens mist niemand iets nu Rogier niet meer op tv komt.

Johnny de Mol zwoegt om zijn talkshow HLF8 te verbeteren. Hij is niet blind voor de kritiek, maar neemt het met een korreltje zout. Presentatrice Evi Hanssen stopte deze zomer met 3 Op Reis, en waarschijnlijk zien we haar voorlopig niet meer terug op de buis.

Frank Boeijen deed één keer een gastoptreden in The Voice of Holland, waarna hij besloot: Dit ga ik dus nóóit meer doen!’ Tot slot praten Spike van Zoest (Di-Rect) en Cesar Zuiderwijk (The Golden Earring) over de nieuwe talentenjacht The Tribute - The Battle of the Bands.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.