Cesar Zuiderwijk, Spike en Angela Groothuizen in The Tribute - Battle of the Bands

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cesar Zuiderwijk, Spike en Angela Groothuizen in The Tribute - Battle of the Bands

Spike en Cesar Zuiderwijk: ‘Lagen dubbel in Battle of the Bands’

|
|

Laatste update:

In The Tribute - Battle of the Bands strijden elf ‘tributebands’ om op te mogen treden in de Ziggo Dome. Juryleden Spike van Zoest (Di-Rect) en Cesar Zuiderwijk (The Golden Earring) blikken in Veronica Superguide vooruit: ‘God, wat hebben we met deze gasten gelachen.’

In Battle of the Bands treden verschillende ‘tributebands’ op: muzikanten die een bekende artiest of band zo goed mogelijk naspelen. Queen komt voorbij, maar ook bands als The Eagles, ABBA en soloartiesten als Amy Winehouse.

Qua aanzien staan tribute-bands onder normale bandjes, maar Spike was meteen enthousiast over het programma. “Wij zijn ook al ons hele leven bandgasten. Dit gaat over mensen zoals wij, muzikanten met een enorme passie die hopen dat ze ooit een keer doorbreken. Ik heb een hoop mazzel gehad in mijn leven, anders zat ik nu misschien ook wel in een tributeband.”

'Zo moet dat dus niet!'

Er zitten geen The Golden Earring- en Di-Rect-tributebands in het programma, en volgens Cesar is dat maar beter ook. “Dan had ik het niet gedaan, denk ik. Dan had ik eerder gezegd: ‘Jongens, zo moet dat dus niet, hè?’” Volgens Spike is het aanbod een mix van ‘classic rock’ en modernere artiesten. “Als de tributeband van The Eagles Hotel California speelt heeft Cesar daar weer een prachtige anekdote over. Ik wens de editor veel succes met knippen, want we ouwehoeren echt aan één stuk door.”

The Tribute - Battle of the Bands 

De opzet is dat de deelnemende bands de originele artiesten zo dicht mogelijk benaderen. Volgens Spike is het niveau soms zelfs een beetje eng, zoals in het geval van Amy Winehouse. “Als die gaat zingen weet je niet wat je hoort. Dan denk je: ze is toch dood? Hoe kan dit?” Cesar is erg gecharmeerd van de Bruce Springsteen-tributeband. “Bruce Springsteen is ook zo goed.” Spike: “Twee van die bandleden zijn broers. Broers Springsteen. God, wat hebben we met deze gasten gelachen.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet The Tribute - Battle of the Bands elke zaterdag op SBS6, vanaf 20:00 uur. Naast Spike en Cesar zit Angela Groothuizen in de jury: zij beoordeelt de kandidaten op hun zangtechniek. De presentatie is in handen van ‘Dr. Pop’ himself: Gerard Ekdom.

Deze week in Veronica Superguide

In de nieuwe Veronica Superguide praten vriend en vijand over zanger/presentator Gordon. Volgens DJ Erik de Zwart is Gordon ‘een borderliner die een psychiater nodig heeft.’ Columnist Rob Goossens haalt hard uit naar Rogier Smit, die een geestig tv-duo vormde met Frank Jansen. Volgens Goossens mist niemand iets nu Rogier niet meer op tv komt.

Johnny de Mol zwoegt om zijn talkshow HLF8 te verbeteren. Hij is niet blind voor de kritiek, maar neemt het met een korreltje zout. Presentatrice Evi Hanssen stopte deze zomer met 3 Op Reis, en waarschijnlijk zien we haar voorlopig niet meer terug op de buis.

Frank Boeijen deed één keer een gastoptreden in The Voice of Holland, waarna hij besloot: Dit ga ik dus nóóit meer doen!’

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.

Lees verder