‘Niemand mist iets aan Rogier Smit’

Door Redactie
Rogier Smit

RTL beëindigde onlangs het contract dat Frank Jansen en Rogier Smit hadden bij de zender. Het duo van Paleis voor een Prikkie/Frank en Rogier Checken In kon niet meer samenwerken nadat ze ruziënd uit elkaar gingen. Volgens Veronica Superguide-columnist Rob Goossens missen we in elk geval niets aan Rogier.

Volgens Rob zit de televisiewereld vol met paradijsvogels en vreemde snuiters, maar maakt niemand het zo bont als Rogier. Toen het stel nog voor SBS6 werkte interviewde Rob ze, en vroeg hij terloops naar het succes van Martien Meiland op dezelfde zender. Frank reageerde zuinigjes, maar Rogier wilde er eigenlijk helemaal niet over praten.

Toen de vraag tóch in het interview zat, maakte Rogier Rob uit voor alles dat mooi en lelijk is (vooral lelijk). “De helft van wat hij zei ben ik al lang weer vergeten. Het kwam erop neer dat ik, volgens Rogier, een ‘NSB’er’ was van een ‘k*tkrant’.” Rob hield daarna wel contact met Frank, ook al had Rogier dat verboden.

Rogier zakt door het ijs

Pas toen Eddy Zoëy in RTL Boulevard vertelde dat er geruchten gingen dat Rogier een cocaïneverslaving zou hebben, hing Rogier weer aan de lijn. “De dag erop ontving ik weer een bericht van hem: een heel epistel. Blijkbaar geschreven door een oud-buurjongen van Frank, die vertelde dat de oudste van het duo helemaal niet zo rijk is als hij zelf deed voorkomen. ‘Sjiek hoor, die Frank’, schreef Rogier er cynisch bij.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Wat betreft Rob is Rogier volledig door het ijs gezakt. ‘Ik zou oprecht niet weten wat Frank of RTL - en laat staan de tv-kijker - zou moeten missen aan Rogier Smit.’ Het blijft een treurig verhaal, want vóór de gênante mediaruzie genoten heel wat mensen van de programma's van Frank en Rogier.

Deze week in Veronica Superguide

In de nieuwe Veronica Superguide praten vriend en vijand over zanger/presentator Gordon. Volgens DJ Erik de Zwart is Gordon ‘een borderliner die een psychiater nodig heeft.’ 

Johnny de Mol zwoegt om zijn talkshow HLF8 te verbeteren. Hij is niet blind voor de kritiek, maar neemt het met een korreltje zout. Presentatrice Evi Hanssen stopte deze zomer met 3 Op Reis, en waarschijnlijk zien we haar voorlopig niet meer terug op de buis.

Frank Boeijen deed één keer een gastoptreden in The Voice of Holland, waarna hij besloot: Dit ga ik dus nóóit meer doen!’ Tot slot praten Spike van Zoest (Di-Rect) en Cesar Zuiderwijk (The Golden Earring) over de nieuwe talentenjacht The Tribute - The Battle of the Bands.

De nieuwe Veronica Superguide ligt vanaf vandaag in de winkel.