Even samenvatten: welke Marvel films komen er allemaal nog uit?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Even samenvatten: welke Marvel films komen er allemaal nog uit?

Even samenvatten: welke Marvel films komen er allemaal nog uit?

|
|

Laatste update:

Gisteren werden we met het afscheid van Chris Evans als Captain America weer eens gewezen op iets wat we helemaal niet willen weten: het einde van het Marvel Cinematic Universe zoals we dat kennen is nabij, en na de vierde Avengers-film zullen we één of meer van de “Grote Drie” (Iron Man, Captain America en Thor) niet meer terug zien. Misschien blijft het bij Chris Evans, maar vermoedelijk houdt ook Robert Downey Jr het voor gezien, en wellicht legt ook Chris Hemsworth het hamertje erbij neer. Wat blijft er dan nog over? Nog heel veel gelukkig, want alleen al voor de komende jaren staat er heel wat op de planning bij Marvel Studios.

Even samenvatten: welke Marvel films komen er allemaal nog uit?

Captain Marvel

Releasedatum: 06 maart 2019

Er is een belangrijke reden waarom Marvel’s eerste solo-film voor een superheldin tussen de derde en vierde Avengers-film in gesandwicht is. We weten alleen nog niet wat die reden is. Wél weten we dat Samuel L. Jackson’s Nick Fury aan het einde van Avengers: Infinity War de hulp inriep van Captain Marvel met behulp van een ouderwetse pager. Maar als hij haar al die tijd kon bereiken, waarom heeft hij dat dan nooit eerder gedaan? Ook dit mysterie zal uit de doeken worden gedaan in deze blockbuster die volgend voorjaar uitkomt.

Avengers 4

Releasedatum: 24 april 2019

Het internet staat vol van geruchten over deze vooralsnog titelloze opvolger van Infinity War, maar duidelijk is al wel dat tijdreizen een grote rol gaat spelen. De enige manier waarop de overgebleven Avengers hun vermoorde teamgenoten plus drie miljard andere slachtoffers kunnen wreken, is door terug in de tijd te gaan om te voorkomen dat Thanos ooit met zijn paarse tengels in de buurt van die gevaarlijke kleursteentjes komt. Om de paar weken duikt er ook weer een nieuwe titel op: eerst zou de film Avengers: Endgame heten, nu is het weer Avengers: Annihilation. Tussen alle valse geruchten door valt het amper meer op als er iets wel blijkt te kloppen: het artwork bovenaan dit artikel werd eerst afgedaan als hartstikke fake, maar bleek uiteindelijk helemaal echt. Bekijk hier de trailer van Avengers 4: Endgame. Wij hebben 10 belangrijke vragen op een rijtje gezet, die wij hadden na het bekijken van de trailer.

Even samenvatten: welke Marvel films komen er allemaal nog uit?

Spider-man: Far From Home

Releasedatum: 04 juli 2019

Als de Avengers klaar zijn met hun strijd tegen Thanos mag de jongste van het stel als eerste de draad weer oppikken. Daarmee weten we dus ook dat Spidey aan het eind van Avengers 4 gewoon weer springlevend is. Jake Gyllenhaal speelt schurk Mysterio en de film speelt zich af tijdens een schoolreisje naar Europa. De altijd loslippige Tom Holland zal ons de komende maanden vast nog veel meer verklappen over Peter Parker’s nieuwste avontuur.

Black Panther 2

Releasedatum: 11 februari 2021

Na het gigantische succes van de eerste Black Panther-film kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Volgens geruchten zal T’Challa’s zusje Shuri in de aankomende vierde Avengers-film de nieuwe Black Panther worden, omdat hij er nu even niet meer is. Maar in dit vervolg is het weer gewoon de beurt aan Chadwick Boseman om de panter te spelen. Details zijn nog niet bekend, maar gezien het gespannen huidige politieke klimaat in Amerika lijkt het een uitgelezen gelegenheid voor Marvel om de beroemde verhaallijn The Panther vs The Klan te verfilmen, waarin de koning van Wakanda het opneemt tegen de Ku Klux Klan. De releasedatum van 11 februari 2021 is nog niet officieel, maar februari is in Amerika Black History Month, en dit is ook de enige Marvel-film die gepland staat voor de tweede maand van het jaar.

Even samenvatten: welke Marvel films komen er allemaal nog uit?

Black Widow

Releasedatum: ???

Fans schreeuwen er al jaren om, en het gaat ergens de komende jaren eindelijk gebeuren: een solo-film voor Natasha Romanoff aka The Black Widow. Met het nieuws dat Marvel een regisseuse gevonden had was ook meteen de film bevestigd. Vermoedelijk zal Scarlett Johansson’s solo-film ergens in 2020 uitkomen. Marvel heeft momenteel al drie releasedatums voor dat jaar, namelijk 01 mei, 31 juli en 06 november. De andere twee worden vermoedelijk ingevuld door de volgende twee films:

Doctor Strange 2

Releasedatum: ???

Marvel-baas Kevin Feige bevestigde in juni al dat Doctor Strange een vervolg krijgt, maar verder is er nog weinig over bekend. Benedict Cumberbatch zegt nog van niks te weten, maar regisseur Scott Derrickson maakt zijn volgers alvast gek op Twitter en Instagram met allerlei cryptische tweets vol scènes uit de comics.

Eternals

Releasedatum: ???

Vermoedelijk kunnen we Guardians of The Galaxy Vol. 3 op ons buik schrijven na het ontslag van regisseur James Gunn. De cast heeft er in elk geval geen zin meer in. Maar Marvel heeft met de Eternals al een nieuwe kosmisch gezelschap in de startblokken staan om het van hen over te nemen. Deze buitenaardse halfgoden klinken minstens zo eigenaardig als de Guardians.

En wat verder nog?

Een vierde Thor-film behoort nog steeds tot de mogelijkheden, omdat Chris Hemsworth tijdens het maken van het hilarische Thor: Ragnarok weer volop plezier kreeg in het spelen van de dondergod. Dit was grotendeels te danken aan regisseur Taika Waititi, die ook een hernieuwde samenwerking wel ziet zitten. Ook een film over Moon Knight zou er kunnen komen, alhoewel dit personage beter past bij Marvel’s duistere Netflix-series. En dan zijn er ook buiten het Marvel Cinematic Universe om nog X-Men: Dark Phoenix en New Mutants, plus mogelijk een hele zwik Spider-man spin-offs. Marvel-fans hoeven zich dus nog lang geen zorgen te maken over ontwenningsverschijnselen.

Lees verder