Sonic The Hedgehog

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sonic The Hedgehog

6 controversiële redesigns van geliefde personages

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Nieuwe versies van geliefde personages maken is een riskante bezigheid… Soms is een nieuwe look zeer geslaagd, maar het komt ook voor dat we de helden en schurken nauwelijks herkennen!

Films maken die zijn gebaseerd op stripfiguren, tekenfilms of oudere films is een tweezijdig zwaard. De films hebben een ingebouwde fanbase die meteen al geïnteresseerd is, maar dan moet je de hoofdpersonen níet op een verschrikkelijke manier door de mangel halen! En dan hebben we het niet over de tepels op het Batman-pak.

Deze redesigns van geliefde personages gingen niet helemaal goed!

6 - Godzilla

Het Japanse monster Godzilla begon in 1954 met een man in een enorm dinosauruspak dat een schaalmodel van Tokio in elkaar stampte. De film is een echte klassieker, mede door de dringende boodschap dat de mens niet voor God moet proberen te spelen.

In 1998 verscheen er eindelijk een Amerikaanse versie van Godzilla, maar fans waren er niet echt over te spreken… Waar de Japanse films altijd vasthielden aan een kostuum, werd de Amerikaanse versie een soort enorme T-rex met een kinnebak waar je u tegen zegt. Daarnaast heeft de originele Godzilla altijd een soort bedoeling (Tokio kapotmaken/redden), terwijl zijn Amerikaanse broer zich gedroeg als een wild beest.

De Amerikaanse versie werd in Japan al snel gedegradeerd tot een tweederangs monster, en kwam nog één keer opdraven in Godzilla: Final Wars. Daar werd hij ‘Zilla’ genoemd omdat het ontwerp volgens de makers ‘niets te maken had met Godzilla’. Auw, steek die maar in je zak! In de nieuwere Amerikaanse films ziet het monster er weer een stuk beter uit!

5 - Teenage Mutant Ninja Turtles

Begin jaren 90 kon je niet om de Teenage Mutant Hero/Ninja Turtles heen! Elk jongetje liep met een theedoek rond z’n hoofd ‘cowabunga’ te krijsen, door een stel gemuteerde schildpadden. Zoals elke hype ging het enthousiasme uiteindelijk liggen, hoewel er regelmatig reboots van de tekenfilm gemaakt werden.

Toen Michael Bay in 2014 het ninjateam nieuw leven inblies waren de geliefde Turtles… veranderd. Hun lichamen waren ineens anatomisch correct (veel forser zodat ze in hun schild konden kruipen), de Turtles hadden lippen én een rij menselijke tanden.

De eerste film met de nieuwe Turtles werd nog een redelijk succes; nostalgie kan zoiets makkelijk veroorzaken. De sequel was een véél betere film, maar die werd lang niet zo goed bezocht. Op dit moment is men aan het kijken hoe de Turtles nóg een keer gereboot kunnen worden. De makers hebben beloofd dat de Turtles er de volgende keer weer herkenbaar uitzien. Nou ja, we lopen er nog niet warm voor.

4 - Deadpool

De mutant Deadpool is een soort lopende tumor, die dankzij experimenten met de genezingskracht van Wolverine bíjna onsterfelijk is. In X-Men Origins: Wolverine wordt hij gespeeld door Ryan Reynolds, maar het personage lijkt in bijna niets op de superheld zoals we hem kenden.

In de Wolverine-film is Deadpools mond verwijderd, omdat hij door een (veel goedkopere!) stand-in gespeeld zou worden. Na de opnames kon iedereen zien dat Deadpool níet Ryan Reynolds was, dus moest hij alsnog de vechtscènes spelen: mét het masker op dat de stand-in onherkenbaar moest maken. Wow.

Verder werd Deadpool in de film ineens een soort supermutant die een heleboel powers had van andere superhelden. Reynolds was aanvankelijk dolblij dat hij Deadpool mocht vertolken, maar klaagde wel dat deze versie niets met de comics te maken had. Nadat Fox zei dat Reynolds deze Deadpool kon spelen of ophoepelen, koos de acteur eieren voor zijn geld.

In Deadpool 2 leert de antiheld tijdreizen en rekent hij op komische wijze af met zijn gehate voorganger. Uiteindelijk lacht Reynolds dus het laatst!

3 - Detective Pikachu

Pika pika! Iedereen kent Pikachu als een felgele, elektrische muis met een staart in de vorm van een bliksem. Toen de eerste trailer van Detective Pikachu, met Ryan Reynolds, verscheen werden veel Pokémon-fans een beetje… zenuwachtig.

Tot nu toe waren Pokémon alleen nog in games, tekenfilms en anime-strips verschenen, en nu zagen ze er wel héél echt uit. Pikachu had ineens een echte vacht en Mr. Mime leek nog meer op een pedofiele clown dan normaal!

In het geval van Detective Pikachu bleek het voornamelijk een kwestie van wennen: ondanks de aarzelende ontvangst werd de film erg geliefd én succesvol. Dit geldt in mindere mate voor de CGI-versie van de eerste Pokémon-film op Netflix. Pikachu en co zien er toch wat minder knuffelbaar uit in 3D.

2 - The Joker

Na Heath Ledger in The Dark Knight, maar vóór Joaquin Phoenix in Joker, moest de arme Jared Leto The Joker spelen in Suicide Squad. De film moest een beetje ‘edgy’ zijn, maar niet zo duister als Batman Vs. Superman. De makers bedachten een nieuwe versie van The Joker die er uitzag als een moderne gangster; gezichtstatoeages en alles!

Vooraf werd er hoog van de toren geblazen, met name door Jared Leto zelf… Zijn Joker was ‘gevaarlijk’ en ‘extreem onvoorspelbaar’. Leto wist niet dat hij uiteindelijk maar een paar minuten in de film zat: het merendeel van zijn scènes bleef achter in de montageruimte. Fans die toch al niet gek waren van de redesign wisten niet hoe ze het hadden.

6 controversiële redesigns van geliefde personages

Harley Quinn ging in Birds Of Prey van The Joker af, dus hoe het nu verder moet met Jared-Joker? Niemand weet het precies! Op zich is de opvallende redesign geen ramp, maar Leto was absoluut in the wrong place at the wrong time.

1 - Sonic The Hedgehog

De makers van Sonic The Hedgehog hoopten op een glorieuze ontvangst van hun allereerste trailer, maar dat liep een beetje anders. Sonic zag er in zijn eigen film níet uit. Zijn benen en armen waren véél te lang, een menselijk gebit en hele rare ogen: Deze Sonic mocht eigenlijk niet bestaan.

De makers schrokken zich de tandjes en kondigden aan dat de egel zo snel mogelijk opnieuw ontworpen zou worden, en dat de film uitgesteld werd. Uiteindelijk kwam Sonic er een stuk beter uit te zien! Na maandenlang overwerken werd de animatiestudio die de nieuwe Sonic in de film plaatste trouwens gesloten. Stank voor dank noemen we dat!

Tegen alle verwachtingen in lijkt Sonic The Hedgehog wél te scoren in de bioscoop, in tegenstelling tot de special-effects-ramp genaamd Cats

Lees verder