Nieuwe Sonic-trailer brengt iedereen in staat van verwarring

Door Redactie
Nieuwe Sonic-trailer brengt iedereen in staat van verwarring

Paramount is de trotse eigenaar van de nieuwe live action film Sonic the Hedgehog. De blauwe speedbal-egel uit de gelijknamige game is daarmee het tweede game-wezen dat een eigen film krijgt dit jaar. Ja, Pokémon mag het spits afbijten met de film Detective Pikachu, wat vooralsnog een leuke film lijkt te gaan worden. De trailer van Sonic is er nu, maar online reageert men wat bezorgd op deze eerste beelden van Sonic the Hedhehog.

Hindernisbaan

Het is niet niks: een blauwe egel uit een game, die als belangrijkste ‘verhaallijn’ heeft om over een parcours te springen en gouden ringen te verzamelen, tot volwaardig filmpersonage te ontwikkelen. Het levert je hoogst waarschijnlijk geen Oscar op voor Beste Film en hardcore fans zeuren nog voor de release over het wel of niet perfect neerzetten van hun geliefde game-protagonist.

Verwarring

Op Youtube kan de trailer rekenen op veel verwarde reacties. Van ‘WAAROM?’ tot ‘Nou ja, het had erger gekund…’. Sonic the Hedgehog, die het stralend middelpunt had moeten worden, is volgens kijkers een tikkie vreemd. En dan hebben ze het nog niet over de keuze om het grijs-gerecyclede  Gangsta’s Paradise van Coolio er onder te zetten. Kijk maar eens naar deze reacties op Twitter:

Jim Carrey de redder?

Voor veel fans van de game kan de film alleen nog gered worden door Jim Carrey, in de rol van Dr. Ivo Robotnik (‘Eggman’).  Hij is een logische keuze voor het karikatuur van de Nemesis van Sonic. Misschien is het de slechterik die de film van de ondergang gaat redden? We gaan het zien.

Sonic the Hedgehog gaat in november in première. Benieuwd naar meer van die risico-projecten gebaseerd op games? Wij zetten 7 op games gebaseerde films op een rijtje die de komende tijd verschijnen gaan.