Zitten we eigenlijk wel te wachten op Jared Leto’s nieuwe Joker-film?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zitten we eigenlijk wel te wachten op Jared Leto’s nieuwe Joker-film?

Zitten we eigenlijk wel te wachten op Jared Leto’s nieuwe Joker-film?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vorige week werd aangekondigd that Jared Leto’s Joker uit Suicide Squad toch nog een eigen film krijgt. ‘Gecondoleerd!’, riep iemand in de comments. ‘Worst Joker ever!’, zei iemand anders. Daarom vandaag de vraag: zitten we eigenlijk wel op ‘zijn’ Joker-film te wachten?

Niet goed

Suicide Squad was een bedenkelijke film. Het had eerder iets weg van een spectaculair, maar onsamenhangend samenraapsel van oneliners, actiescènes en oude meezingers. The Joker werd groots aangekondigd in de pers, maar zijn screentime was beperkt. Uiteindelijk was de maniac maar een schamele 15 minuten te zien. En Leto? Die was… nou ja, niet goed. 

Ergens was de druk natuurlijk enorm. Toen er in 2006 werd aangekondigd dat Heath Ledger Batmans aartsvijand ging vertolken schreeuwde iedereen moord en brand. Zo’n Australische mooiboy die Jack Nicholson moet gaan overtreffen? Zijn ze wel helemaal lekker daar bij Warner Bros.? Toch verraste Ledger vriend en vijand met een formidabele geschminkte gek die ons de stuipen op het lijf jaagde. Hij won er zelfs een Oscar mee.

Het artikel gaat hieronder verder.

Slow down, Joker

Hartstikke mooi, maar twee ijzersterke Jokers doen toekomstige vertolkingen van het personage geen goed. Omdat ‘ie wordt verheven tot mythische proporties, is aan verwachtingen voldoen bijna onmogelijk. Dat wisten DC en Warner Bros. en daarom werd Leto’s vertolking groots aangekondigd. Deze Joker zou de gekste tot nu toe worden en Jared ging het ons bewijzen. Hij bleef ‘in character’, stuurde zijn collega’s dode ratten, gebruikte condooms en dode varkens en was een enorme lul. 

De studio wilde té graag en Jared wilde té graag. Je merkt het aan alles: van het overdreven acteerwerk tot de bizarre tattoos en de met prularia gevulde sets. Erger nog: het maakte zijn performance des te tenenkrommender.

Dus… willen we die film?

Liggen we er wakker van als deze film er nooit komt? Nee. Toch is een herkansing wellicht op z’n plaats.

Eén ding is zeker: het moet anders dan Suicide Squad. Maak The Joker niet 'larger-than-life,' maar laat Leto ons verrassen. Wilde verhalen en smijten met hyperbolen doen dit soort rollen meestal geen goed. En hamer niet zo op dat duistere: een beetje humor is wellicht op z’n plaats. Bovendien kan onze Jared het wel - dat heeft ‘ie bewezen met films als Dallas Buyers Club en Requiem for a Dream. 

En als het niet werkt? Nou, dan zetten we ons geld in op de door Martin Scorsese geproduceerde Joker-film. Hey wacht… waarom krijgen we er ook alweer twee?

Lees verder