De 7 beste rollen van Ryan Reynolds (en zijn 3 slechtste)

Veronica Superguide logo
De 7 beste rollen van Ryan Reynolds (en zijn 3 slechtste)

De 7 beste rollen van Ryan Reynolds (en zijn 3 slechtste)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Vanaf vandaag draait Detective Pikachu in de bioscopen! Dat vonden wij een mooie reden om hoofdrolspeler Ryan Reynolds te eren met zijn allerbeste rollen. Helaas maakte hij ook wat baggerfilms…

Beste

1. Deadpool en Deadpool 2

Had je een andere rol op één verwacht? Nah, dit is ‘m. Dé rol die van Ryan Reynolds in 2016 een triple A-celeb maakte. Alles kwam samen in deel één van Deadpool: de harde humor, Ryans perfecte comedy-timing, moddervette actiescènes en een spervuur aan inside jokes. Bijna niet bij te houden, zo snel en goed. Hopelijk zien we Wade Wilson gewoon weer terug, ook nu het ‘brave’ Disney de rechten bezit!

2. Mississippi Grind

Twee gokverslaafden komen op elkaars pad in Mississippi Grind (2015), een indrukwekkende dramafilm van de regisseurs van Captain Marvel. Met een charismatische acteur als Ben Mendelsohn (die de ene verslaafde speelt) erbij, moet je goed je best doen om nog op te vallen. Ryan Reynolds doet hierin als de andere, iets betere gokker echt niet onder voor zijn collega. Een machtig mooi verhaal over verlies en vriendschap.

3. Buried

We beginnen opnieuw te bibberen als we alleen al de trailer van Buried (2010) zien. Wat een beklemmende film is dit zeg! Ryan speelt een vrachtwagenchauffeur die het leger helpt in Irak, maar vast komt te zitten in een kist. Onder de grond. Met alleen… een mobieltje en een aansteker. De meest intense performance die Reynolds ooit neerzette!

4. Definitely Maybe

Een innemende romcom over dertiger en aspirant-politicus Will (Reynolds), die zijn 10-jarige dochtertje probeert uit te leggen waarom hij gaat scheiden van haar moeder. Het meisje wil echter weten hoe ze elkaar leerden kennen. Wat doet Will? Hij vertelt over drie eerdere relaties, verandert alle namen en laat de kleine Maya uiteindelijk raden: welke verhaal gaat over haar moeder? Hier zie je de allerliefste versie van Ryan Reynolds!

5. Adventureland

Geniale coming-of-age-film van de maker van Superbad. Ryans rol in Adventureland is absoluut niet groot, maar hij maakt zeker indruk. Als veel te oude gast werkt hij nog in het pretpark waar de film zich afspeelt. Hij zit vast in een saai huwelijk en legt het aan met de véél jongere Em (Kristen Stewart). Een gelaagde, erg geloofwaardige rol.

6. The Proposal

Begrijp ons niet verkeerd: romcom The Proposal (2009) was écht geen hoogvlieger bij filmcritici. Maar… het was een kneiterhit in de bios. Niet gek: Sandra Bullock en Ryan Reynolds zijn ontzettend aantrekkelijk én schattig als respectievelijk bazin en assistent. Je raadt het al: ze vallen voor elkaar, er zit een ontspoorde schoonfamilie in, et cetera. Heerlijk voorspelbaar, maar onweerstaanbaar!

7. Van Wilder

Een cult-tienercomedy uit hetzelfde tijdperk als mede-classics American Pie, Harold & Kumar en Road Trip. Héél veel seks, drank en puberproblemen, dus. Een piepjonge Ryan schittert hier als Van Wilder, de populairste gast van de campus. Een probleempje: hij doet er nu al zeven jaar over en zijn rijke papa doet opeens de geldkraan dicht. De doorbraakrol van Ryan Reynolds!

Slechtste

1. Green Lantern

Laatst zetten we nog op een rij waarom superheldenfilms soms gewoon ruk zijn. Nou, deze tikt alle hokjes aan! Shitshow Green Lantern (2011) is een zielloos geheel. Moeilijk om te kijken en nog moeilijker om 1 uur en 54 minuten vol te houden. En laten we niet beginnen over die hilarisch slechte cgi… Het enige goede aan de film? Ryan leerde er zijn inmiddels-vrouw Blake Lively kennen!

2. X-Men Origins: Wolverine

Nog zo’n superheldenimplosie, maar dan net iets minder erg. Het blijft overigens een grote duffe bedoening, dat X-Men Origins: Wolverine. Het wil gewoon te veel en schiet alle kanten op: van coming-of-age tot een oorlogsverhaal. Ryan speelt hier wel voor het eerst de rol van Wade Wilson en zoals we inmiddels weten was dat een supergoede zet!

3. The Change-Up

Zaaddodend zwakke comedy. The Change-Up (2011) gooit alle clichés die het maar kon vinden op één hoopje en wachtte vervolgens af wat er ging gebeuren. Nou, niet veel. Het ontstijgt nooit het niveau ‘lachen om poep en pies-grappen’ en maakt zelfs van Ryan Reynolds een ietwat saaie verschijning. Jason Bateman – die met het lichaam van Reynolds switcht na een ongeluk - helpt als tweede man zonder charisma amper mee. Lekker overslaan.

Lees verder