slechtste liedjes disney

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
slechtste liedjes disney

De 14 allerslechtste Disney-liedjes om keihard te haten

|
|

Laatste update:

Het is warm, dus geef je saggerijn de ruimte. Er is meer dan genoeg om te haten. Deze 5 Netflix-films bijvoorbeeld. Of deze acteurs die er op hun 50ste nog net zo lekker uitzien als 20 jaar geleden (Fuuuuuuck jullie!) En hier is het de beurt aan Disney Liedjes. Want daar zitten pareltjes tussen, maar ook absolute meuk. 

Wat maakt bagger?

Wat maakt een Disney-liedje ruk met peren? Ten eerste is dit een fractie van de mindere muziek die rondzwerft in Disney-films (ook Disney live-action wordt niet gespaard). Want laten we wel zijn, er zijn vele Disney-films, en dus ook vele slechte liedjes. Deze lijst is dus alles behalve compleet.

Een liedje haalt de lijst als het muzikaal één groot cliché is, of tekstueel. Als het te lang duurt, of gewoon nergens over gaat en overduidelijk als vulling is ingezet. Ach, zoveel manieren om een nummer te verneuken. Phil Collins! Ook een reden. Laten we beginnen met de slechtste Disney liedjes toplijst. 

Fixer upper - Frozen

Als we voor alle ouders van de wereld mogen spreken, dan horen alle Frozen-nummers in deze lijst. Maar deze kozen we. Zoals iemand op een forum zegt: Fixer upper is so bleh.  Treffend! Het ontstijgt het niveau van een gezapig musical-liedje niet. Jammer joh. En dan zo'n choreografie'tje met trollen. Gewoon, bleh. 

Where the Dream Takes You - Atlantis: The Lost Empire

Hoe generiek kan je een liedje maken, mensen bij Disney? Nou, zo generiek dus.  Where the Dream Takes You is een zoetsappig niemendalletje, net als de film overigens. Dus dat komt weer goed uit. Nee, Jason Momoa zien we liever in combinatie met de term Atlantis.

The Lord is Good to Me - Melody Time

Oké, dit nummer was te horen in 1948, dus dat is een excuus. Maar inmiddels kunnen we stellen dat dit zwaar evangelische nummer een  tikje zum kotsen is. De teksten zijn Bijbels met een suikerlaag: ‘The Lord is good to me, and so I thank the Lord’ op een deuntje waar het glazuur door van je tanden barst. En we hebben hier een trendsetter: zingen naar een vogeltje. Ja Sneeuwwitje, hier heb je deze knakker voor te danken (Shrekrekende gelukkig af met dit cliché)

Let it Go - Frozen

Jep, nog een liedje van Frozen. Maar het heeft dan ook alle ingrediënten van een echt braakmiddel: een monoloog interieur over innerlijke kracht. Stop gewoon. En 1001 maal gedaan op The Voice en aanverwante shitprogramma’s. Let it go, nou inderdaad (er komt een Frozen musical... mocht je nog niet depressief zijn)

Welcome - Brother Bear

Brother Bear, ken je die film nog? Nee? Oh, wij ook niet. Maar Phil Collins schreef een gruwelijk nummer met teksten als: There's a bond between us nobody can explain / It's a celebration of life / And seeing friends again / I'd be there for you / I know you'd be there for me too

Mensen… Er zitten tekstschrijvers werkeloos thuis he? Er is iemand betaald voor deze meuk. De Collins-versie zullen we je besparen, maar de filmversie is al even erg.

Someday - The Hunchback of Notre Dame

Dit nummer uit de Disneyfilm The Hunchback of Notre Dame (1996) werd gezongen door een poppy zanggroepje Eternal. Weet je het nog? Het was een doorsnee, saai flutnummer met het ene muziek-cliché na het ander. En het paste zo slecht bij The Hunchback of Notre Dame; alsof je Jan Smit de soundtrack laat inzingen voor IT.

Hail To The Princess Aurora - Sleeping Beauty

Pfff, was de schrijver van dit lied levensmoe? Matige rijm en nikszeggende hoogdravende zinnen, gezongen door een koor die niet meer welkom was in de kerk.  En wat een hoop herhaling.

Health to the Princess/ Wealth to the Princess / Long live the Princess Aurora! / Hail Aurora! / Hail Aurora! / Health to the Princess / Wealth to the Princess / Long live the Princess Aurora!Eeeen repeat.

That’s What Makes the World Go Round - The Sword In The Stone

Dit is een typisch Disney-nummer, en wat dat betreft is dit liedje inwisselbaar voor vele andere. Maar het moet gezegd worden, soms slaan de teksten bij nader inzien helemaal nergens op. En dat geldt zeker voor dit liedje. Waar een boven is, is een onder, waar een A een B, waar een… ja, stop maar.

Sleeping Beauty - Sleeping Beauty

Godskanonne, hoe lang kan je een nummer laten duren? Ja, het gaat over een stad die in slaap valt maar moet het hele bioscooppubliek ook gaan knikkebollen? Twee minuten lang,  je hersens gaan ervan bloeden. Tijd voor een plaspauze!

Son of Man - Tarzan

Kan iemand Phil Collins uit de telefoonklapper van Disney halen? Onder beelden van het volwassen worden van Tarzan zit een liedje met tenenkrommende teksten als ‘It’s you who climbed the mountain, it’s you who reached the peak’. Son of Men bezingt Tarzan als opperwezen in de jungle. Wat een tikje misplaatst voelt, gezien wat mensen over het algemeen doen met oerwoud.

The Aristocats - Scales & Arpeggios

Een onnodige scène met een irritant deuntje, teveel hangend op het principe van ‘Do Re Mi’ van The Sound of Music. Kan het stoppen? Arrogante snertkatten.

Be Prepared - The Lion King (2019)

Dit is geen liedje. Dit is een hele boze speech. Over smaak valt te twisten, maar wij vonden de oude versie catchy’er en bij deze versie denken we ‘hee Scar, chill out joh’. Toch anders, dit nummer van Scar in de live-action versie van The Lion King

Chim Chim Chi-ree - Mary Poppins

Het accent van Dick van Dyke is al breed uitgemeten. Er klopt geen hout van. Het liedje is suikerzoet, blijft veel te lang in je hoofd hangen en het heeft alles wat Disney irritant maakt. Hee schoorsteenveger, fijn dat je blij bent met je onderbetaalde k-baantje waar je de hele dag in de roet mag hangen en waar je longziektes van krijgt. Maar kun je stoppen met zingen? Dank u. 

Paint with all the colours of the wind - Pocahontas

Gillende ruzie op de redactie hier over. Maar daar is 'ie dan! Pocahontas die als indianenmeisje natuurlijk een liedje moet zingen over reuze dicht bij de natuur staan en vriendjes zijn met otters en broeder met de regen. Tuurlijk Disney, indianen zijn dol op regen. De 'noble savage' gevoelens druipen van het scherm en als je oogballen nog niet achterin je ogen zijn gerold volgt het onnavolgbare 'Can you paint with all the colours of the wind'. Nee Disney, we kunnen niet verven met wind. We kunnen wel schijten op een van de meest iconische liedjes uit je film, dus bij deze. 

Lees verder