Belangrijke zaken: wanneer moet je plassen tijdens Avengers: Endgame

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Belangrijke zaken: wanneer moet je plassen tijdens Avengers: Endgame

Belangrijke zaken: wanneer moet je plassen tijdens Avengers: Endgame

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Niet alleen bijzonder grappig, maar ook, tsja, eigenlijk wel handig: Websites zoals Mashable geven je tips over misschien wel de meest voorkomende situatie tijdens het kijken van Avengers: Endgame: wanneer kun je best even een plaspauze nemen? Avengers: Endgame is een ramp voor iedereen die een blaas heeft, maar er zijn een paar momenten die je kan pakken. Wij tikken ze hier op. En dat zonder al te heftige spoilers weg te geven, jawel!

Rennen!

Avengers: Endgame mag de grote bioscoophit van 2019 zijn, het is ook een film van een slordige drie uur lang. En voor wie graag gehydrateerd blijft zit er niets anders op dan halverwege de film het er óf op te wagen en snel naar buiten te sneaken, óf een deel van de film uit te zitten met pijn in je buik. Dus, met milde spoilers die de pret niet teveel verpesten, alhier: de beste momenten voor een plaspauze. De auteur geeft wel aan dat het niet makkelijk was, want de film knalt achter elkaar door. Kortom, wel de pas erin, mocht je gaan. 

Het Aether-moment, na ongeveer een uur

Wanneer Thor het heeft over de Aether kun je ongeveer in 2 minuten heen en weer. Iemand vraagt Thor de Aether uit te leggen (ook wel the reality stone genoemd, of the red one) Dat is je eerste moment. Inderdaad, 2 minuten is kort, dus misschien kun je nog 10 minuten ophouden.

Het Asgard-moment, na zo'n 70 minuten

Wanneer het woord "Asgard" valt kun je een kleine 5 minuten pakken. Er wordt wat belangrijke informatie gegeven, maar je kunt dit schijnbaar later ook wel zelf verzinnen met de info die je verderop krijgt. 

Aan het absolute begin van de Climactic Battle, na ongeveer 130 minuten

De derde akte is onmisbaar, dat kun je je wel voorstellen. Maar als je aan het absolute begin van de Climactic Battle (zie het en je weet het) naar buiten rent, dan mis je in ieder geval niet veel belangrijks verderop. Want de rest van de tijd... Die wil je echt niet missen. 

Wanneer de aftiteling begint, na zo'n 170 minuten

Als de rest van de zaal nog hoopvol is dat er een leuk extra'tje komt na de aftiteling, of tussendoor, kun je alvast de zaal uit. Waarom? Omdat deze film geen post-credits scènes heeft. Want eh... de film is op zich al lang genoeg zonder, vonden de makers. 

Als je nu tijdens het kijken van de film denkt dat jij het zwaar hebt: in bioscopen in de VS houden ze marathons van 59 uur(!) met alle Marvel-films achter elkaar. Goedemorgen!

Lees verder