Amerikaanse bioscopen houden Marvel-marathons met alle 22 films achter elkaar

Veronica Superguide logo
Amerikaanse bioscopen houden Marvel-marathons met alle 22 films achter elkaar

Amerikaanse bioscopen houden Marvel-marathons met alle 22 films achter elkaar

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We zagen dit nieuwtje een paar dagen geleden voor het eerst voorbij komen en toen dachten we nog “Haha, leuke 1 April-grap!”. Wat schetst onze verbazing nu het een paar dagen later dus gewoon écht zo blijkt te zijn: meerdere Amerikaanse bioscopen gaan Marvel-marathons organiseren met alle 22 (tweeën-f*cking-twintig?!) films uit het Marvel Cinematic Universe achter elkaar. Met alle plaspauzes en vreetpauzes erbij duurt dit geintje in totaal 59 (negenen-frigging-vijftig?!) uur.

Drie dagen lang

Het kost 135 dollar en je moet er even drie vakantiedagen voor opnemen maar dan heb je ook wat: De marathonsessies beginnen op dinsdagmiddag 23 april, en duren tot donderdagnacht, wanneer in Amerika Avengers: Endgame in première gaat (een dag later dan bij ons!). Dus tegen de tijd dat dan eindelijk de grote ontknoping van de strijd tussen de Avengers en Thanos te zien zal zijn, zullen de meeste aanwezigen vermoedelijk al half-comatose kwijlend in hun stoelen zitten met luciferhoutjes tussen de oogleden.

En als je je afvraagt of zoiets nou een beetje loopt, hier heeft een fan een schermafbeelding getweet van een bijna uitverkochte zaal. Alleen op de voorste rijen is nog wat plek.

Marvel-maniak

Dat superhelden-fandom fanatieke vormen aan kan nemen zagen we al eerder bij Nem The Infinity Watcher. Deze Marvel-maniak is in totaal 103 keer naar Avengers: Infinity War geweest. Toch zal hij vermoedelijk niet bij één van deze marathons zijn, omdat hij al is uitgenodigd door de regisseurs van Infinity War en Endgame om de wereldpremière bij te wonen.

Marathon-gekte

Hier in Nederland doen de bioscopen trouwens niet mee aan deze marathon-gekte, alhoewel echte fans wel naar een Avengers-night kunnen met Infinity War en Endgame achter elkaar. Da’s toch nog vijfenhalf uur lang bij elkaar, ook niet mis. Als je al een kaartje voor Avengers: Endgame op zak hebt, prijs jezelf dan gelukkig: de gekte was compleet toen de voorverkoop begon, zowel in Amerika als in Nederland crashten de ticketsites, en kaartjes worden nu al voor krankzinnige prijzen online aangeboden.

Lees verder