Yes! De Frozen musical komt naar Europa!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Yes! De Frozen musical komt naar Europa!

Yes! De Frozen musical komt naar Europa!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Is de Blu-ray al grijs gedraaid maar krijg jij (of je kids) geen genoeg van Frozen? Dan hebben we goed nieuws want het sprookje van Anna en Elsa komt in musicalvorm hierheen. De musical draaide eerst alleen nog op Broadway, maar er wordt nu gewerkt aan een Britse-versie en een vliegticket naar Londen is natuurlijk een stuk goedkoper dan New York.

De huidige versie draait sinds vorig jaar in de Verenigde Staten en maakt volgend jaar herfst de oversteek richting Londen. Daar kunnen we hem in het Drury Lane Theatre op West End bewonderen, aldus de Disney-producenten tegenover de BBC. Vanaf 2021 wordt Frozen ook opgevoerd in Hamburg.

Let It Go!

Frozen gaat over de zussen Anna en Elsa. De laatste wordt koningin maar verbergt magische krachten waarmee ze ijs en sneeuw kan maken. Ze schaamt zich hiervoor en dreigt haar hele koninkrijk in een gletsjer te veranderen. De film verscheen in 2013 en is een van de succesvolste Disney-films ooit gemaakt. De musical volgt het verhaal grotendeels en zal ook de iconische liedjes uit de film bevatten. 

Iets andere versie van Frozen

Toch wordt het niet helemaal een herhaling van zetten, zo belooft regisseur Michael Grandage. "We willen niet zomaar een kopie van de productie maken. We willen dat die zich ontwikkelt en actueel is op het moment dat hij bekeken wordt.” 

Yes! De Frozen musical komt naar Europa!

Frozen 2 when?

Betekent dit dat we misschien een hint krijgen naar de geaardheid van Elsa? Veel fans verwachten/hopen dat Frozen 2 onthult dat Elsa lesbisch is. Het vervolg op de animatiefilm draait 20 november in Nederland. Of de musical ook een Nederlandse versie krijgt is nog niet bekend. Nog even sparen voor het retourtje Londen dus.

Lees verder