2019 wordt het jaar van Disney: alle live-action-films op een rij

2019 wordt het jaar van Disney: alle live-action-films op een rij

Disney’s tekenfilms zijn magisch, en ook haar ‘live-action’-films krijgen de handjes doorgaans op elkaar. Beauty And The Beast was de op één na succesvolste film van 2017, na Star Wars: The Last Jedi (ook van Disney, trouwens). What's next?

Natuurlijk slaat Disney hier en daar een commerciële miskleun, zoals A Wrinkle In Time, The Lone Ranger en Tomorrowland. Zolang men zich houdt aan bekende verhaallijnen en series staat niets een megasucces in de weg.

Dat komt goed uit, want dit zijn de live-action-films die we nog tegemoet kunnen zien. Kunnen we 2019 alvast uitroepen tot het ‘Jaar van Disney’?

The Nutcracker And The Four Realms

1 november

Eind dit jaar is het verhaal van De Notenkraker aan de beurt. Mackenzie Foy ontdekt in haar een kledingkast een magisch koninkrijk, dat is gemaakt door… haar overleden moeder!

Het meisje blijkt dus ook nog de nieuwe koningin van de Four Realms. Ze moet meteen aan het werk, want de boze Peperkoekdame (Helen Mirren) pleegt een staatsgreep, geholpen door de Muizenkoning (Lil Buck). Gelukkig helpen Morgan Freeman en Keira Knightley een handje mee!

Mary Poppins Returns

20 december

Mary Poppins is de tamelijk voortreffelijke, magische oppas van de Banks-kinderen. De kids zijn inmiddels zelf volwassen en hebben hun eigen gezinnetjes.

Als de vrouw van Michael (Ben Whishaw) overlijdt, kan hij de hulp van Mary (Emily Blunt) prima gebruiken.

Dumbo

27 maart 2019

Dumbo het olifantje heeft gigantische oren, waar hij mee wordt gepest. Het lachen vergaat de klieren als blijkt dat Dumbo ermee kan vliegen!

Dumbo is gebaseerd op de ontroerende animatiefilm uit 1941. Losjes, want het origineel draaide vooral om het zelfvertrouwen van Dumbo zelf. In deze remake zit een extra verhaallijn over het kwakkelende circus waar het olifantje verblijft. Nog niet overtuigd? Dit is waarom de Dumbo-remake fantastisch is en je 'm meteen op je watchlist moet zetten!

Aladdin

Mei 2019

Van de live-action-versie van Aladdin wordt steeds meer bekend. We kregen een eerste teaser en weten hoe Will Smith eruitziet als de geest uit de wonderlamp. Mena Massoud en Naomi Scott spelen Aladdin en prinses Jasmine.

De Nederlands-Tunesische acteur Marwan Kenzari speelt ook een gave hoofdrol: die van de boze vizier Jafar. Ten opzichte van de animatiefilm uit 1992 is die er dus een stuk op vooruit gegaan. Het internet ging in elk geval los toen ze zagen hoe heet onze halfgod eruitziet

#Hotjafar

The Lion King

Juli 2019

Als je van Aladdin al enthousiast wordt, vormt The Lion King misschien wel de overtreffende trap. Donald Glover is gestrikt als Simba, terwijl Beyoncé zijn vriendin Nala speelt. James Earl Jones is de wijze koning Mufasa, en Scar wordt vertolkt door Chiwetel Ejiofor. Ook is het duidelijk geworden dat de remake wat gaat verschillen van het origineel. Wij zijn benieuwd! 

Publiekslievelingen Timon en Pumbaa worden gespeeld door de komieken Billy Eichner en Seth Rogen. En sinds die epische eerste trailer, die ook nog eens een record brak, zitten wij op de hype-trein. 

Artemis Fowl

Augustus 2019

Artemis Fowl zal de meeste mensen waarschijnlijk niet zo bekend in de oren klinken. De film is gebaseerd op de boeken van Eoin Colfer, en vormen een soort humoristische ‘tegenhanger van Harry Potter’.

Artemis Fowl is een steenrijke, verveelde jongeman die jacht maakt op toverelfen. In plaats van magie zet hij high-tech-gereedschap en zwaar wapentuig in. Veel weten we nog niet over de film, alleen dat Judi Dench meedoet en Nonso Anozie Butler speelt; Artemis’ dodelijke bodyguard.

Jungle Cruise

Oktober 2019

Disney maakt van een pretparkattractie al eens een megasuccesvolle filmserie, met Pirates Of The Caribbean. Men hoopt dat Jungle Cruise, met The Rock en Emily Blunt, dit succes nog eens kan herhalen.

Disney pakt in elk geval groots uit met deze jumboset, gebaseerd op één van de eerste Disneyland-attracties.

Mulan

Maart 2020

De Chinese Mulan gaat in het leger, als de boze Hunnen het land binnenvallen. Ze neemt de plaats in van haar vader, die te oud is om te kunnen vechten.

De Chinese actrice Liu Yifei zal de hoofdrol spelen in de nieuwe Mulan-film. Actiefilmlegende Jet Li heeft een een kleine rol als de keizer van China. 

Maleficent II

Mei 2020

Over het vervolg op Maleficent weten we nog verdraaid weinig. Angelina Jolie vertolkt weer de rol van de gekrenkte tovenares, en Elle Fanning keert terug in de rol van Aurora. Daarnaast zien we Michelle Pfeiffer en Sam Riley, maar hoe het verhaal precies loopt is onbekend.

Disney heeft natuurlijk ook nog even: de film staat pas gepland voor mei 2020!

There's more!

Daarnaast verschijnt eind 2018 nog het vervolg op Wreck-It Ralph. In juni volgend jaar komt Toy Story 4, waar we al verschillende trailers van zagen, ein-de-lijk uit, waarna we vooruit kunnen kijken naar Frozen 2 (november). U wilt Disney? U zal het in 2019 krijgen!