Dwayne ‘The Rock’ Johnson toont de megaset van Disney’s Jungle Cruise

Veronica Superguide logo
Dwayne ‘The Rock’ Johnson toont de megaset van Disney’s Jungle Cruise

Dwayne ‘The Rock’ Johnson toont de megaset van Disney’s Jungle Cruise

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Dwayne ‘The Rock’ Johnson is de hardstwerkende man in Hollywood! Hij showt de gigantische set van zijn nieuwe Disney-film Jungle Cruise, met Emily Blunt.

Jungle Cruise was een van de eerste attracties toen Disneyland in 1955 opende. Het publiek vaart in een raderboot over verschillende rivieren, op meerdere continenten. Onderweg varen de passagiers langs gevaarlijke watervallen en mooie wilde dieren, die af en toe happen naar de baas! Denk maar een soort Fata Morgana uit de Efteling, maar dan in de diepe jungle. 

Da’s... een indrukwekkend filmsetje, Dwayne!

Een echt verhaal hoort niet bij de attractie, maar voor Disney is de film toch een belangrijk project. Al was het maar vanwege de historie van het pretpark. Eerdere pogingen om een Jungle Cruise-film te maken liepen al eens stuk: Tom Hanks en Tim Allen (Home Improvement) zouden hoofdrollen spelen, maar om onduidelijke redenen werd deze versie afgeblazen.

Spanning

In de nieuwe uitvoering speelt Dwayne Johnson de kapitein Frank. Hij krijgt de opdracht om Lily Houghton (Emily Blunt) en haar broer (Jack Whitehall) naar een boom met magische krachten te brengen. De jungle is natuurlijk levensgevaarlijk, en het trio neemt het op tegen allerlei wilde beesten. Tegelijkertijd worden ze op de hielen gezeten door een Duitse expeditie met hetzelfde doel.

Klinkt als een prima uitgangspunt voor een spannende avonturenfilm. Pirates Of The Caribbean werd ook gebaseerd op een pretparkattractie, en daar zitten een paar prima films bij. We horen zelfs al geruchten over een zesde deel

Het duurt nog even voor we op riviersafari kunnen: Jungle Cruise wordt in oktober 2019 in de bioscoop verwacht.

Lees verder