Geruchtenmolen: Pirates Of The Caribbean 6 komt eraan!

Veronica Superguide logo
Geruchtenmolen: Pirates Of The Caribbean 6 komt eraan!

Geruchtenmolen: Pirates Of The Caribbean 6 komt eraan!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Yarrr! Disney lijkt Jack Sparrow, de Turners en de Barbossa’s nog een kans te geven. Volgens geruchten is het werk aan Pirates Of The Caribbean 6 begonnen! Het zal nog wel even duren...

Hoewel de klad een beetje in de Pirates Of The Caribbean-reeks zit, zijn de films tot nu toe allemaal succesvol. De laatste film, Salazar’s Revenge uit 2017, bracht een slordige 800 miljoen dollar op. Daarmee was het na de eerste Pirates Of The Caribbean de ‘slechtst’ presterende film, hoewel dat dus relatief is.

Producent Jerry Bruckheimer hoopte vorig jaar al op een vervolg, en als de geruchten kloppen, zijn de eerste stappen al gezet. Het script wordt geschreven door Ted Elliot (Aladdin, National Treasure, Pirates 1-4), zijn collega Terry Rossio en Jeff Nathanson (Catch Me If You Can, The Terminal, Salazar’s Revenge).

Depp?

Schijnbaar focust het nieuwe avontuur zich meer op de ‘nieuwe lichting’ zeeschuimers, zoals Henry Turner (Brendon Thwaites) en Carina Smyth (Kaya Scodelario) uit Salazar’s Revenge. Johnny Depp, die als de vage Jack Sparrow bepalend is voor de Pirates-films, is nog even een vraagteken.

Depp komt regelmatig negatief in het nieuws, zoals toen hij laatst een collega aangevallen zou hebben en een krankzinnig interview gaf. Disney lijkt de laatste tijd niet happig op negatieve berichtgeving, zoals in het geval van Guardians Of The Galaxy-regisseur James Gunn. Anderzijds lijkt zijn personage onmisbaar voor de avonturenfilms, savvy? Producent Bruckheimer gaf vorig jaar aan dat hij graag een nieuwe Pirates-film zou maken, maar niet zonder Depp...

De zesde Pirates-film wordt geregisseerd door Joachim Rønning, die ook de leiding had Salazar’s Revenge. Rønning is voorlopig nog wel even bezig met de regie van Maleficent II; dat in 2020 uitkomt. Normaal gesproken komt de Pirates-film niet uit vóór Maleficent, dus op z’n vroegst verschijnt Pirates 6 in 2021.

Lees verder