The Lion King: zo gaat Disney’s live-action remake verschillen van het origineel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Lion King: zo gaat Disney’s live-action remake verschillen van het origineel

The Lion King: zo gaat Disney’s live-action remake verschillen van het origineel

|
|

Laatste update:

Van alle live action-films die Disney er volgend jaar uitkakt, kijken we het meest uit naar The Lion King. Overeenkomsten tussen deze nieuwe en het origineel zijn allesbehalve dun gezaaid, maar de mediagigant gaat toch een paar veranderingen aanbrengen. Wij zetten er alvast wat op een rij.

Nieuwe cast

Deze was te verwachten. De oude garde optrommelen is voor een remake van dit kaliber geen optie. Gelukkig krijgen we daar wel Donald ‘This is America’ Glover voor terug als Simba en Beyoncé als Nala. Uitzondering op de regel? Mufasa; wederom ingesproken door James Earl Jones. Want laten we eerlijk wezen, niemand kan deze koning vervangen.

Benieuwd wie er nog meer is gecast? Check de hele Lion King-cast hier.

Minder muziek

Maar liefst twee nummers sneuvelen. Morning Report en Be Prepared zijn volgend jaar niet te horen. Jammer, maar daar staat wel een nieuwe ballad met niemand minder dan Queen Bey tegenover. Beyoncé dook de studio in met Elton John en Tim Rice om een gloednieuwe song op te nemen voor de aftiteling.

Het ziet er anders uit

Duh. Jon Favreau’s versie van The Lion King is een combinatie van echte beelden en een enorme scheut CGI. Onder de noemer ‘live-action’ wordt dat vertaalt naar het witte doek. Erg vinden we het trouwens niet: de eerste trailer ziet er beeldschoon uit.

Er is een nieuwe personage

Een gezellige Afrikaanse olifantspitsmuis – vertolkt door niemand anders dan Amy Sedaris van verborgen parel Bojack Horseman – doet ook mee in The Lion King. Wat voor rol de spitsmuis heeft is nog even de vraag.  

En een paar belangrijke details zijn anders

We zien er al een paar voorbijkomen in de trailer. Naast fotorealistische leeuwen, een ander ogende Rafiki (weg is de wandelstok) en een realistischer kleurenpallet, is er geen regen bij de laatste scène en gebruikt de sjamaan een ander kruid om Simba te dopen. Ongetwijfeld zal de film bol staan van dit soort aanpassingen. Wat werkt in een animatiefilm, werkt immers niet altijd in een live-action verfilming.

The Lion King: zo gaat Disney’s live-action remake verschillen van het origineel

Het duurt waarschijnlijk langer

De originele film duurt om en nabij anderhalf uur. Nu films in vergelijking tot 20 jaar geleden een stukje langer zijn geworden, is het niet ondenkbaar dat ook The Lion King-remake de twee uur aantikt. Houd nog wel een stevige slag om de arm: het blijft giswerk.

Lees verder