Lion King-remake heeft minder musicalnummers dan het origineel

Door Redactie
Lion King-remake heeft minder musicalnummers dan het origineel

Volgend jaar gaat de live-action remake van The Lion King in première. Maar niet alle nummers uit het origineel zullen in de nieuwe versie te horen zijn!

Oscar

The Lion King uit 1994 staat te boek als een van de beste Disney-films aller tijden. Dat succes is voor een groot deel te danken aan de soundtrack van zanger Elton John en tekstschrijver Tim Rice. Het duo werd zelfs bekroond voor een Oscar in de categorie beste nummer voor ‘Can You Feel The Love Tonight’. Die ballad zal ook te horen in de live-action remake waar momenteel druk aan wordt gewerkt. Maar dat geldt niet voor alle nummers uit de klassieke animatiefilm!

Gesneuveld

In een interview met The Sun onthult Tim Rice dat vier nummers uit het origineel te horen zullen zijn in de remake. Naast ‘Can You Feel The Love Tonight’ hebben ook ‘Circle of Life’ en ‘I Just Can’t Wait To Be King’ de overstap gemaakt. En uiteraard zou de film niet compleet zijn zonder ‘Hakuna Matata’! Dat betekent dat de nummers ‘Be Prepared’ en ‘The Morning Report’ helaas zijn gesneuveld.

Diva

Daar staat tegenover dat Tim Rice en Elton John de studio zijn ingedoken met niemand minder dan Beyoncé om een nieuwe track op te nemen. Deze diva zal ook de stem inspreken van de leeuwin Nala. Naast Beyoncé zijn er ook rollen weggelegd voor Donald Glover (Solo: A Star Wars Story), Seth Rogen (The Disaster Artist) en Chiwetel Ejiofor (Doctor Strange). De regie is in handen van Jon Favreau. Hij tekende eerder voor de regie van de remake van The Jungle Book!

De remake van The Lion King zal in de zomer van 2019 in de bioscopen verschijnen.