Disney-avontuur A Wrinkle In Time niet in de Nederlandse bioscoop

Veronica Superguide logo
Disney-avontuur A Wrinkle In Time niet in de Nederlandse bioscoop

Disney-avontuur A Wrinkle In Time niet in de Nederlandse bioscoop

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Disney heeft besloten de avonturenfilm A Wrinkle In Time niet uit te brengen in de Nederlandse bioscoop! We keken best uit naar Oprah Winfrey in een glitterjurk, maar het mag niet zo zijn...

A Wrinkle In Time is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Madeleine L’Engle. In de Verenigde Staten is het verhaal, over een meisje dat door het heelal reist om haar vader te redden, erg populair. De bioscoopfilm zou eigenlijk op 4 april in de bioscoop draaien, maar deze release is nu dus geannuleerd.

De film is geregisseerd door Ava DuVernay (Selma, 13th), die tweemaal werd genomineerd voor een Oscar. Met A Wrinkle In Time werd DuVernay de eerste gekleurde, vrouwelijke regisseur die de leiding kreeg over een film met een budget van 100 miljoen dollar.

Kreukje

A Wrinkle In Time kreeg in de Verenigde Staten gemengde kritieken. De film doet het aardig, maar minder goed dan van tevoren was gehoopt. Tot nu toe bracht A Wrinkle In Time ongeveer 60 miljoen dollar op.

In Nederland is het boek niet zo bekend, maar A Wrinkle In Time leek behoorlijk in trek. Een cast met o.a. Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Chris Pine, Michael Peña en Zach Galifanakis moet toch aardig wat mensen naar de bios kunnen lokken.

Disney bevestigde dat de film niet in de Nederlandse bioscoop zal verschijnen. A Wrinkle In TIme zal komende zomer wél digitaal te streamen zijn, en krijgt ook een DVD/Blu-Ray-release.

Lees verder