Horace Cohen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Horace Cohen

Wie zijn de deelnemers van WIDM 2020?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Sinds vorige week weten we zo goed als zeker welke oud-Wie is de Mol?-deelnemers meedoen aan het aankomende jubileumseizoen dat zaterdag losbarst. Zijn er misschien meer kanshebbers en wie zijn deze oud-deelnemers ook al weer?

De populaire Molloot Felix (@felixwidm) dropte vorige week onderstaand lijstje. Hij en andere Molloten namen de afbeeldingen uit de mysterieuze cryptische interviews van een tijdje terug (hier meer info) en daaruit rolden de landen uit eerdere seizoenen. En dáár rolde uiteindelijk de mogelijke kandidatenlijst uit!

Hoe dan? 

Volgens verschillende Molloten vonden de opnames in november plaats. Van 1 tot en met 20 november om heel precies te zijn. Uiteraard geeft AVROTROS helemaal niets weg dus het blijven slechts geruchten. Maar Molloten zijn nu eenmaal Molloten dus die hebben dat helemaal kapot-onderzocht. Als je deze periode dan loslaat op de vermeende deelnemers, zijn sommige nogal stil geweest op sociale media rond die periode. En andere BN'ers plaatsten dingen die je ook van te voren had kunnen inplannen. Verdacht dus. Goed, snel door naar de BN'ers die - hoogstwaarschijnlijk - op zoek gaan naar de Mol in het jubileumseizoen!

De 'zo goed als zeker'-deelnemers

1. NikkieTutorials

Wie zijn de deelnemers van WIDM 2020?

YouTuber Nikkie de Jager is een echte droomkandidaat! Ze deed mee in het Colombia-seizoen van 2019 en liet een verpletterende en bij vlagen hilarische indruk achter. Verliet uit eigen initiatief het spel omdat haar broertje op dat moment ernstig ziek was (en later ook daadwerkelijk overleed). Verdient dus een tweede kans. Sowieso. Ze staat dus in de lijst van Molloot Felix en we hebben ook extra bewijs! Er dook laatst een nieuwe foto op van Nikkie met de vaste WIDM-regisseur Rick McCullough. 1+1=2.

2. Horace Cohen

Nog zo'n grote kanshebber: acteur Horace Cohen, de stem van WIDM's 'lijfspreuk' 'Trust Nobody'. Stond op de lijst van Molloot Felix, maar duikt ook op bij een ander betrouwbaar superfan-account: De TherMOLmeter. Zoals je hierboven ziet ging Horace's social media op standje radiostilte. Verdacht! Ook keek hij in zijn seizoen (2011) Mol Patrick Stoof op een gegeven moment recht in de ogen aan, zonder 'm te herkennen. Als hij 'm wel had herkend, wist hij dat Patrick de Mol was. Verdient dus ook zeker een tweede kans!

3. Ron Boszhard

Wie zijn de deelnemers van WIDM 2020?

Ron werd een beetje het lachtertje van de show door er in seizoen 2018 direct uit te vliegen nog voordat hij de rest van de kandidaten kon ontmoeten. Daarna kreeg hij nog de kans om terug te keren, maar dat vonden de anderen niet nodig. Ze kozen ervoor om arme Ron niet terug te nemen. En zo veranderde hij langzaam maar zeker in een soort WIDM-cultheld. Als hij niet meedoet, gaan we uit protest niet meer verder kijken! 

4. Tina de Bruin

Wie zijn de deelnemers van WIDM 2020?

We willen de Molloten natuurlijk niet helemaal afbranden, maar deze vinden we ietwat onwaarschijnlijk. Tina vloog er vorig seizoen vrij snel uit in China, maar omdat ze nog zo vers in het geheugen ligt, lijkt een tweede kans wel erg snel te komen. Maar goed; blijkbaar zijn er genoeg aanwijzingen en vond men een afbeelding-match bij de cryptische interviews.

5. Peggy Vrijens

Voor Peggy moeten we iets verder terug in de tijd. Ze deed all the way back in 2006 mee aan WIDM. De actrice voldoet aan de ongeschreven sociale media-vuistregel, duikt op in Felix' lijst der lijsten én gaf zelf een niet zo subtiele hint via Instagram. Check haar comment hierboven maar eens. Ja, dit zou zomaar eens kunnen.

6. Patrick Martens

Acteur Patrick Martens deed twee jaar later mee in het Mexico-seizoen en hield het vrij lang vol. Hij vloog er pas in aflevering 8 uit. Postte tijdens de vermeende opnameperiode berichten die je ook van te voren kunt inplannen, dus... we geloven direct dat hij toen stiekem in Italië zat, op zoek naar de Mol. Of hij wás de Mol, kan natuurlijk ook!

7. Tygo Gernandt

Tygo zette het Hongkong-seizoen op stelten met zijn hyperactieve flair en moest helaas net voor de finale naar huis. Een tweede kans zou dus lekker zijn. Het interview waar TherMOLmeter hierboven aan refereert klinkt inderdaad wel erg als Tygo. "Minder fanatiek, beschouwender, niet steeds vooraan lopen", antwoordt 'Kandidaat 10' op de vraag wat hij dit seizoen anders deed. En inderdaad: Tygo was vrij fanatiek en liep wél steeds vooraan.

8. Nadja Hüpscher

Nog zo'n WIDM-'oudje': actrice Nadja Hüpscher, die in 2007 (Thailand) meedeed en het tot aflevering 7 schopte. Ze was dus nogal dichtbij. Mag ze het nu opnieuw proberen? Molloten zijn er heilig van overtuigd.

9. Jeroen Kijk in de Vegte

Wie zijn de deelnemers van WIDM 2020?

RTL Boulevard-voice-over én NPO Radio 2-dj Jeroen Kijk in de Vegte deed mee aan het prachtige Oregon-seizoen in 2017. Hij moest als vierde afvaller het spel verlaten. We weten niet precies waarom Molloot Felix 'm verder in zijn lijst zette, de afbeeldingen-test even buiten beschouwing gelaten, maar het zou hoe dan ook opnieuw een fijne kandidaat zijn. Of... een Mol?

10. Ellie Lust

Last but certainly not least: Ellie Lust! De vrouw die met haar 'etherdiscipline' een nieuwe WIDM-term introduceerde en zich als een bonafide badass door het 2016-seizoen (Dominicaanse Republiek) bewoog. Keihard bewijs ontbreekt nog en misschien is het ook wel een beetje wishful thinking. Maar we mogen hopen, toch? Ellie verdient wat ons betreft gewoon een tweede kans. 

Meer kanshebbers?

Wie zijn de deelnemers van WIDM 2020?

Er deden eerder ook al wat andere namen de ronde. Namen die niet voorkomen in het lijstje van Molloot Felix: Diederik Jekel bijvoorbeeld. De wetenschapsjournalist deed in 2017 mee. Hij gedroeg zich laatst erg verdacht toen 'ie in RTL Boulevard werd geconfronteerd met het WIDM-jubileumseizoen. Sigrid ten Napel, uit hetzelfde seizoen, willen we ook nog wel even noemen. TherMOLmeter vindt het bijvoorbeeld erg verdacht dat ze niet aanwezig was op de Penoza-filmpremière en dat is inderdaad best wel... interessant. 

Het jubileumseizoen van Wie is de Mol? zie je vanaf zaterdag 5 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Lees verder