Apple TV+ See Jason Momoa

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Apple TV+ See Jason Momoa

Waarom je wel/niet een abonnement op Apple TV+ moet nemen?

|
|

Laatste update:

Zie jij door de bomen het streaming-bos ook niet meer? Met Apple TV+ mogen we nog een streamingdienst in het overvolle landschap verwelkomen. Begrijp ons goed: op zich natuurlijk hartstikke leuk, maar we snappen dat je keuzes moet maken... Je kunt nou eenmaal geen abonnement op ál die diensten nemen! Zodoende zetten we in dit toplijstje graag een aantal plus- en minpunten van Apple TV+ voor je op een rijtje.

Pluspunt: de originele content

De doorslaggevende factor voor een streamingdienst is natuurlijk de content. Zonder leuke films en series is een abonnement natuurlijk hoe dan ook weggegooid geld! Daarom kijken we eerst eens naar de titels die je binnenkort op Apple TV+ mag verwachten.

De streamingdienst van Apple belooft ons exclusieve content (series, films en documentaires), waarvan er al een flink aantal onthuld is. Het gaat dan bijvoorbeeld om The Morning Show met Reese Witherspoon, Jennifer Aniston en Steve Carell. Een andere potentieel interessante titel is het post-apocalyptische See met Jason Momoa. Ook staat er een programma met Oprah en Prins Harry op het programma. Zij gaan het hebben over onze mentale gezondheid. Daarnaast kun je je verheugen op Servant van M. Night Shyamalan, over een stel dat een pop behandelt als hun eigen kind... Ten slotte noemen we Masters of the Air van Steven Spielberg. Deze serie vormt het vervolg op Band of Brothers en The Pacific.

Pluspunt: positieve insteek

Apple TV+ wil zich naar verluidt vooral richten op positieve, opbeurende en verhelderende titels, zoals bijvoorbeeld die show met Oprah en Prins Harry. Natuurlijk zullen de series en films heus wel conflict en drama in zich hebben, maar je hoeft waarschijnlijk (weer) niet op Black Mirror of andere lugubere content te rekenen.

Minpunt: het beperkte aanbod

Bovenstaande lijst met content op Apple TV+ is allesbehalve compleet. Toch belooft het aanbod van de streamingdienst in het niet te vallen bij dat van bijvoorbeeld Netflix. Dat komt omdat de Apple-service zich (in ieder geval voor nu) enkel richt op exclusieve content. Met andere woorden: daar waar Netflix en Amazon Prime allerlei licenties voor andere titels (denk aan The Big Bang Theory en Avatar) inkopen, richt Apple zich alleen op zijn eigen originals.

Wat de omvang van het aanbod betreft kun je Apple TV+ dus beter vergelijken met Disney+. Nu hoeft dat echter niet meteen een nadeel te zijn, mits die originele content van Apple dan natuurlijk wel van superhoge kwaliteit is! En dat lijkt in ieder geval wel de bedoeling: Apple wil sowieso zes Oscarwaardige films per jaar afleveren.

Plus- en minpunt: exclusiviteit

We zijn helemaal niet vies van een goede original op zijn tijd, maar het is ook wel enorm vervelend dat je meerdere streamingdiensten nodig hebt om alles te kunnen zien! Zonder Disney+ geen Obi-Wan Kenobi, zonder Netflix geen 13 Reasons Why, zonder Apple TV+ geen The Morning Show... Zelfs als je inmiddels al afscheid hebt genomen van je lineaire tv-kanalen ben je straks nog duurder uit met al deze abonnementen!

Minpunt: gebrek aan devices

En nu we het toch over exclusiviteit hebben... Zonder een Apple-apparaat is het nog maar de vraag of je Apple TV+ überhaupt kunt checken! We weten dat de service straks te vinden is op sommige smart tv's van Samsung en later ook op modellen van Sony en LG, máár je kunt de streamingdienst bijvoorbeeld niet op je Android- of Windows-telefoon ontvangen.

Pluspunt: goedkoop delen

Apple TV+ gaat je maandelijks zo'n 5 euro kosten. Dat is een stuk goedkoper dan veel andere streamingdiensten, waaronder Netflix en Disney+. En mocht je een Apple-product kopen (zoals een iPhone of iPad) dan krijg je (vanaf de release) een jaar lang gratis toegang tot de service. Extra fijn: je kunt de service met zes familieleden delen.

Als je alle plus- en minpunten op een rijtje zet, kom je hopelijk tot een weloverwogen beslissing. Heel veel tijd om na te denken, heb je echter niet meer! Apple TV+ lanceert namelijk op 1 november.

Lees verder