Virgin River seizoen 4: Alles dat we weten

Door Redactie
Virgin River, seizoen 4

Heb je gesmuld van het derde seizoen Virgin River en kun je niet wachten op nieuwe afleveringen? Dan zit je hier aan het juiste adres. Hieronder vertellen we je alles over het vierde seizoen - van de releasedatum, het plot tot eventuele geruchten. Lees lekker mee! 

"Het derde seizoen van Virgin River is er een om je vingers bij af te likken." Meer weten? Hier lees je onze recensie van seizoen drie.

Virgin River seizoen 4 releasedate

We zouden je het liefst direct trakteren op de releasedatum van Virgin River seizoen vier, maar helaas hult Netflix zich nog altijd in stilzwijgen. Volgens hen is dat vierde seizoen nog niet eens een zekerheid.

Echter, alles wijst erop dat Virgin River seizoen 4 er gewoon gaat komen. Zo verklapte Tim Matheson, die we kennen als de brommerige Doc, al dat de cast zich voorbereidt op nieuwe opnames. “Nou, Netflix is vrij stil over dat alles – ik ben gewoon bang om iets te zeggen waarover ze boos zouden kunnen worden.” Om daarna direct iets te verklappen: “Ik begrijp in ieder geval dat het elk moment zal zijn nu.”

Deze uitspraak past bij eerdere berichtgeving van ProductionWeekly. Zij vermoeden al dat de opnames van het vierde seizoen zo rond eind juli zouden beginnen. Als dat waar is, schatten we dat we ergens in de zomer van 2022 kunnen genieten van de nieuwe avonturen van Mel, Jack en Doc. Wordt vervolgd dus!

Informatie over het nieuwe seizoen

Virgin River vertelt het verhaal van kraamvrouw Melinda (Alexandra Breckenridge) die na een persoonlijk drama een nieuwe start wil maken. Ze ruilt het drukke Los Angeles in voor het kleine dorpje Virgin River, maar echt rust vindt ze niet. Ze wordt verliefd op de getraumatiseerde veteraan Jack (Martin Henderson) die net een scharrel zwanger heeft gemaakt. Na een moeilijke start ontkennen Mel en Jack hun liefde niet meer voor elkaar, maar een onverwachte wending kan daar in het aankomende vierde seizoen weleens flink verandering in brengen. 

Dit zijn al genoeg elementen voor een heerlijke dramaserie die niet in deze top-5 kan ontbreken

Plot van Virgin River seizoen 4

*Spoiler alert: als je Virgin River S3 nog moet kijken, scroll dan vooral niet door*

De liefdesperikelen van Jack en Mel

Het derde seizoen Virgin River eindigde met behoorlijk wat cliffhangers. Dus ondanks dat we nog niet 'echt' weten waar seizoen 4 over gaat, is het niet moeilijk te raden. Laten we beginnen met het belangrijkste: de zwangerschap van Mel. Want: wie is de vader? Is het haar grote liefde Jack die op het punt stond om op zijn knieën te gaan of haar overleden echtgenoot Mark wiens embryo's in een kliniek op haar lagen te wachten? Volgens showrunner Sue Tenney komen we daar aan het einde van het vierde seizoen achter. 

Wat zou het betekenen als het kind uiteindelijk niet van Jack is? "Het zou enorm moeilijk zijn", vertelt Alexandra Breckenridge (Mel) aan E! "Dat zou een enorme uitdaging zijn, vooral voor Jack. Als hij blijft, als hij toegewijd is aan Mel, zal dat moeilijk zijn, om een baby te krijgen die van haar overleden echtgenoot is. Dat is gewoon vragen om problemen." 

Virgin River seizoen 4: Alles dat we weten

Hopes herstel en Doc's kleinzoon

Qua inhoud is dit nog maar een topje van de ijsberg. Hoe loopt het namelijk af voor Hope die na een heftig auto-ongeluk vecht voor haar leven? De actrice kan er - hopelijk - in het nieuwe seizoen weer als vanouds bijzijn, maar de vraag is: hoe herstelt haar personage van haar hersenletsel? Volgens Sue Tenney kijken de makers naar wat realistisch is. Dat Hope straks vrolijk huppelend en al roddelend rondloopt, lijkt onwaarschijnlijk.

Verder dealt ook Doc met zijn gezondheid en...met de komst van een jongen die beweert zijn verloren gewaande kleinkind te zijn! Hij en Hope hebben - voor zover we weten - nooit kinderen gekregen, dus what happened"In de voorgaande seizoenen hebben we veel geleerd over het verleden en de relatie van Doc en Hope, hun struggles en dat soort dingen. Voor ons voelde het goed om een beetje meer terug te gaan. Dit opent een heel nieuw hoofdstuk voor Doc in seizoen vier." 

Virgin River seizoen 4: Alles dat we weten

Jacks schutter

We zouden nog haast een boek kunnen schrijven over alles dat we nog niet weten. Zo werd Preacher vergiftigd en bewusteloos achtergelaten in een bos en is Paige' zoontje Christopher nu overgeleverd aan Vince, de broer van de (door haar toedoen) overleden Wes. Verder is de vraag óf Ricky echt militaire dienst in gaat, wat Lexie gaat doen nu Brady in de bak zit en wat dachten we van Charmaine? Gaat zij de tweeling nu echt zónder Jack opvoeden? Het wordt nog spannend! 

Daarnaast heerst de vraag of Brady verantwoordelijk is voor de schietpartij op Jack. We weten inmiddels dat hij die bewuste avond wel in Jacks Bar was, maar haalde hij ook de trekker over? Daarover zeggen de makers het volgende: "Er is een reden dat Brady wordt gearresteerd aan het einde van seizoen 3. Aan het einde van seizoen 4 wordt het een opeenstapeling en weet je wie Jack heeft neergeschoten. Maar het einde zal ook een gloednieuw mysterie openen. We gaan één deur sluiten, maar vervolgens een ander openen." 

Virgin River seizoen 4: Alles dat we weten

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Terugkerende castleden

Als seizoen vier er daadwerkelijk komt, verwachten we bijna alle vaste acteurs weer terug te zien. Virgin River kan namelijk niet bestaan zonder Mel (Alexandera Breckenridge), Jack (Martin Henderson), Doc (Tim Matheson) en Hope (Annette O'Toole). Verder kruipen ook Preacher (Colin Lawrence), Charmaine (Lauren Hammersley), Brady (Benjamin Hollingsworth), Brie (Zibby Allen), Lizzie (Sarah Dugdale) en Ricky (Grayson Gurnsey) vast weer in hun rollen.

Of Paige (Lexa Doig) eindelijk weer terugkeert, is vooralsnog niet bekend.

Virgin River seizoen 4: Alles dat we weten

Nieuwe gezichten

Aangezien een vierde seizoen nog niet officieel een zekerheid is, zijn er ook nog geen nieuwe gezichten te bespeuren. Wel weten we dat deze mysterieuze jongen een grote rol gaat spelen. Hij is net aangekomen in het pittoreske dorpje en heeft maar één doel: om zijn opa Doc te leren kennen! 

Virgin River seizoen 4: Alles dat we weten

Virgin River ontvangst en reacties van fans

Virgin River kwam, zag en pakte ons allemaal in. We dromen na het zien van deze zoetsappige serie allemaal weg van een dorpje in the middle of nowhere om naartoe te verhuizen. Uiteraard inclusief een sexy man als Jack of Brady aan onze zijde. Niet voor niet staat deze heerlijke serie nu al weken op nummer één in de toplijst van Netflix.

De reacties liegen er niet om. Lees hieronder een selectie.

Virgin River seizoen 4 geruchten en speculaties

Het vierde seizoen Virgin River hangt nog vol geruchten en speculaties. Überhaupt het feit of er dan wel of niet een seizoen vier komt, is en blijft een gerucht. Maar met al die cliffhangers die we hierboven al hebben benoemd, zou het haast een schande zijn als fans geen gesloten einde krijgen.

Wel zijn de eerste geruchten al te bespeuren. Zo zou Lily (Lynda Boyd), die in het derde seizoen overleed aan alvleesklierkanker, alsnog terugkeren. We horen je denken: hoe dan? Nou, net als Mark (de overleden echtgenoot van Mel, red) in flashbacks! "Toen ik die dag dat gesprek had met die producenten, zeiden ze dat het plan was om me terug te brengen in flashbacks - zoals Mels echtgenoot, haar dode echtgenoot", zo gaf de actrice zelf al een tipje van de sluier.

Betekent dit dat haar dochter Tara (Stacey Farber) een grotere rol krijgt in het geheel? Het zou zomaar kunnen! 

De drie seizoenen van Virgin River zijn te zien op Netflix.