Happy Valentine: 5 geweldige romantische comedy’s op Netflix!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Happy Valentine: 5 geweldige romantische comedy’s op Netflix!

Happy Valentine: 5 geweldige romantische comedy’s op Netflix!

|
|

Laatste update:

Het is bijna Valentijnsdag, dus dat sméékt om een paar romcoms van zwaar kaliber. Of je je valentijn al gevonden hebt of niet: bij deze films zwijmel je sowieso weg!

To All The Boys I’ve Loved Before

Lara Jean (Lana Condor) is een verlegen tiener. Net als andere tieners is ze wel eens verliefd, maar ze durft nooit stappen te ondernemen. Wel schrijft ze smeulende brieven aan haar oogappels, maar die bewaart ze in een schoenendoos.

Totdat… een onbekend iemand ze bezorgt! Awkward!

De romantische tieners waren vorig jaar een bonafide hit voor Netflix. Er wordt al gepraat over een sequel op To All The Boys I’ve Loved Before.

Sleepless In Seattle

Weduwnaar Sam Baldwin (Tom Hanks) wil verder met zijn leven, en zou wel een nieuwe partner willen. Aangezien hij in z’n eentje voor zijn zoontje Jonah (Ross Malinger) zorgt, valt dat nog niet mee.

Jonah belt het radioprogramma Sleepless In Seattle, waardoor Sam gedwongen wordt om zijn situatie live uit te leggen. Vrouwen uit het hele land horen hem, en schrijven hem lieve brieven. Annie (Meg Ryan), die ongelukkig verloofd is, schrijft ook een brief die ze niet verstuurt. Haar vriendin Becky stuurt hem stiekem op, waarna het romantische balletje pas écht begint te rollen.

Bridget Jones’s Diary

Bridget Jones (Reneé Zellweger) vindt zichzelf te dik, rookt te veel, en laat zich veel te veel bespelen door foute mannen. Om haar leven te beteren begint ze een dagboek, en maakt ze serieus werk van haar problemen.

Haar foute baas, Daniel (Hugh Grant, natuurlijk!) probeert haar in te palmen, maar stiekem vindt Bridget de stille Mark Darcy (Colin Firth) ook wel leuk. Volgens Daniel is Mr. Darcy echter een viespeuk!

Bridget Jones’s Diary is eigenlijk een moderne versie van Pride And Prejudice. Colin Firth speelt zelfs Mr. Darcy in de miniserie van de BBC; een grapje van de makers!

About A Boy

Eeuwige vrijgezel Will (Hugh Grant) gebruikt een praatgroep voor alleenstaande ouders om wanhopige vrouwen op te pikken. Hij ontmoet de jonge Marcus (Nicholas Hoult), wiens depressieve moeder een einde aan haar leven dreigt te maken. 

Door Marcus leert Will dat er méér is in het leven dan plezier en seks… Hij heeft alleen wel moeite om zijn zorgeloze leventje achter zich te laten.

Breakfast At Tiffany’s

Audrey Hepburn speelt de elegante jonge socialite Holly Golightly. Ze houdt er een extravagant leven op na, maar dat is grotendeels schone schijn. Ze is eigenlijk op zoek naar een rijke man, om haar toekomst veilig te stellen. De liefde komt voor Holly pas op de tweede (of derde!) plaats.

Dit verandert als ze een nieuwe buurman krijgt: Paul Varjak (George Peppard, inderdaad die van The A-Team). Veel geld heeft hij niet, maar Holly twijfelt toch over haar toekomstplannen.

Breakfast At Tiffany’s won twee Oscars voor de muziek. Hepburn werd wel genomineerd voor een beeldje in de categorie Beste Actrice. De film won overigens wel de Golden Globe voor Beste Film (Musical of Comedy), en Hepburn won de Globe ook als Beste Actrice. Romantisch én filmhistorisch verantwoord, dus!

Lees verder