Ontsnap! Deze films zijn verplichte kost voor escape room-fanaten

Veronica Superguide logo
Ontsnap! Deze films zijn verplichte kost voor escape room-fanaten

Ontsnap! Deze films zijn verplichte kost voor escape room-fanaten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Zoek jij overal verborgen knoppen? Vermoed jij echter elke boekenkast een geheime ruimte? Dan moet je déze escape room-achtige films maar eens checken!

De film Escape Room draait al een paar weken in de bioscoop. Hoewel de verwachtingen niet héél hoog waren, is het tot nu toe één van de meest succesvolle films van dit jaar! Als je van puzzelen houdt, dan moet je deze escape room-achtige films maar eens checken.

Het zijn vrijwel allemaal horrorfilms, of op z’n minst thrillers… als er geen levens op het spel staan, is kijken naar een escape room blijkbaar niet spannend genoeg. Heel vervelend als Bea en Mariska twee weken niet met elkaar praten omdat Bea een tip over het hoofd zag, terwijl Mariska had gezegd 'die ananas is écht een aanwijzing', maar in de film moet de inzet een stukje hoger zijn!

Escape Room

De Escape Room die momenteel in de bioscoop draait is niet de eerste escape room-film met de titel ehm… Escape Room. Er staat er ook al eentje op Netflix! Deze lowbudget horrorthriller komt uit 2017 en was dus echt een stuk eerder.

Een vriendengroep besluit mee te spelen in een escape room, maar de situatie wordt al snel een beetje vreemd. Een andere vriendin wordt in hetzelfde gebouw vastgehouden… Is ze onderdeel van het spel, of is er iets misdadigs aan de hand? Het antwoord lijkt vanzelf te komen, als de verschillende puzzels levensgevaarlijk beginnen te worden.

Cabin In The Woods

Een vriendengroep gaat op vakantie, en trekt in een gezellige boshut. Achter de schermen wordt er echter hard gewerkt om de club te doden! Het lot van de wereld hangt ervan af. 

De bizarre ‘escape room’ van Cabin In The Woods is eigenlijk niet op te lossen! Deze horrorcomedy is trouwens ook te zien op Netflix.

Exam

Hoewel Exam eigenlijk over een sollicitatiegesprek gaat, is het meer een psychologische puzzel. Acht kandidaten worden in een afgesloten ruimte gedropt, en moeten het antwoord zien te vinden op de vraag... ‘wat is de vraag?’.

Niet zo gek dat ze allemaal binnen een halve minuut geïrriteerd zijn!

Saw

John Kramer, aka Jigsaw, vindt het niet okee dat andere mensen maar een beetje aanrommelen met hun leven. Daarom bedenkt hij de meest verschrikkelijke, sadistische valstrikken en geeft hij slachtoffers de kans om ze op te lossen.

Soort van… want zelfs al overleef je Jigsaws grappen, dan betekent dat niet dat je al je onderdelen nog hebt! Inmiddels zijn er al acht delen in de succesvolle horrorserie.

Cube

Eén van de bekendste - en beste - films die lijken op een escape room! Zeven vreemdelingen worden wakker in een vreemde omgevingen. Zodra ze van de ene kamer naar de andere kamer willen, probeert de omgeving ze op verschrikkelijke manieren te vermoorden!

Omdat de ‘escape room’ van Cube zo dodelijk is, krijgen de deelnemers het onderling ook regelmatig met elkaar aan de stok. De druk is een béétje hoger dan normaal!

Lees verder