The Masked Singer: Welke shows zouden nog méér leuker worden met kolderieke kostuums?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Masked Singer: Welke shows zouden nog méér leuker worden met kolderieke kostuums?

Masked Singer: nóg 6 shows die beter worden met kostuums!

|
|

Laatste update:

Door het succes van The Masked Singer vragen we ons op de redactie af welke programma’s nog méér zouden verbeteren met rare kostuums. Dat… zijn er behoorlijk wat!

The Masked Singer maakte een beproefd concept weer fris, door bizarre kostuums toe te voegen aan een zangwedstrijd. Het raden van de zangers en zangeressen is eigenlijk nog leuker dan het volgen van de optredens! Deze shows zouden ook wel een gemaskerd oppeppertje kunnen gebruiken.

Masked Chantals Pyjama Party

In Chantals Pyjama Party, de opvolger van Chantal Blijft Slapen, bezoekt Chantal een BN’er en loopt ze een hele dag met deze figuur mee. Aan het einde van de dag komt Chantal met een verrassing voor de gast, en houden een slaapfeestje.

Leuk programma, maar deze show kan nóg beter worden door de BN’er de hele dag in een dierenpak te laten paraderen. Chantal moet ontdekken wie er precies in het lompe, meurende kostuum zit. Om het voor de BN’er ook een beetje leuk te maken wordt elke aflevering opgenomen in een pretpark! ‘Kom op, Chantal! Ik wil in de Python!’

Masked Singer: nóg 6 shows die beter worden met kostuums!

Masked Dance Dance Dance

The Masked Singer is door het vreemde concept erg populair. Dance Dance Dance, de dansshow van SBS die tegenover The Masked Singer staat geprogrammeerd, wordt dit seizoen helemaal ondergesneeuwd door de bizarre zangshow. Dit kunnen we veranderen door alle Dance Dance Dance-rs vanaf volgend seizoen een kostuum aan te trekken!

Hoe lomper de uitdossing hoe beter! Elke aflevering sluit af met een BN’er die zwetend uit zijn flexibele sarcofaag kruipt. Hallucinerend en verdwaasd door oververhitting!

Masked 1 Tegen 100

We kijken al graag naar 1 Tegen 100, maar dit programma kan nóg leuker worden door alle 100 tegenspelers in een snikheet dierenkostuum te steken. Het dient verder geen enkel doel, maar we willen het ZIEN!

Masked Singer: nóg 6 shows die beter worden met kostuums!

Caroline Tensen is de hoofdrolspeelster in ‘Het TV-moment Van Het Jaar’ met de onsterfelijke woorden: “Jongens, ik geloof dat de giraffe op stoel nummer 23 niet meer beweegt!”

Masked The Passion

The Passion is ontzettend populair in binnen- én buitenland! Vorig jaar kende de opvoering van de lijdensweg van Jezus wel een behoorlijke kijkcijferdip… Er keken in 2019 2,4 miljoen mensen naar de muzikale show, maar in 2018 waren dat er nog 3,2 miljoen. Vernieuwing is nodig, en je weet inmiddels welke kant dit op gaat!

Masked Singer: nóg 6 shows die beter worden met kostuums!

Pontius Pilatus als een oversized flamingo croont een Nederlandse hertaling van Bad Bad Leroy Brown (Stout! Stout! Barabbas)! Judas de rat zingt Hou Je Echt Nog Van Mij Rocking Billy? en Jezus de husky eindigt met een roerend Samen Zijn uit Pompy De Robodoll.

Natuurlijk zal de wereld ook deze vernieuwende versie van The Passion omarmen. Als de makers opschieten dan kunnen ze de uitvoering van 2020 (in Roermond) nog snel even aanpassen, voordat ze dit artikel in het buitenland lezen!

Masked Expeditie Robinson

Stel je een tropisch eiland voor, waarop BN’ers de meest bizarre opdrachten uitvoeren. Ja, dat is Expeditie Robinson natuurlijk, maar wat als we daar kleurrijke kostuums aan toevoegen? De deelnemers weten niet met wie ze te maken hebben; pas als iemand afvalt doet hij of zij het masker af. Of misschien moet iemand naar huis als zijn/haar identiteit wordt geraden?

Als we kijken naar deze figuur die in een T-Rex-kostuum meedoet aan Ninja Warrior, dan zien we een voorproefje van hoe de verschillende proeven er in Masked Expeditie Robinson uitzien: hilarisch!

Voor kandidaten wordt Masked Expeditie Robinson trouwens géén pretje. Zo’n kostuum is superheet, brandgevaarlijk, weegt 100 kilo als je natregent en gaat na een paar dagen ruften als een berg slachtafval. De deelnemers kunnen het kostuum dus niet 24/7 dragen… Niet ons probleem: ‘Make it so, RTL!’

Masked Goede Tijden Slechte Tijden

Het is je niet ontgaan: Goede Tijden Slechte Tijden zit in een dip qua kijkcijfers. Er wordt gezegd dat Nederlands populairste soap weer terug moet keren naar zijn roots, maar wat als RTL4 een… gedurfde stap zet? Wat als… alle soapies zich binnenkort in fabulous kostuums hijsen?

Het is een drastische stap: zó drastisch dat dit nog nooit gedaan is! Het enige voorbeeld dat er een beetje op lijkt is de Youtube-serie Sally, gemaakt door mensen die heel (héél) erg veel van dierenkostuums houden. Misschien té veel, als je begrijpt wat we bedoelen.

Het wordt hilarisch als de kostuums ook echt alle familieverbanden in GTST weerspiegelen. Wat voor bizarre hybride wezens kruipen, vliegen en slingeren er door Meerdijk?

The Masked Alles

Deze gemaskerde strapatsen zullen ervoor zorgen dat de mensen weer thuisblijven om tv te kijken! Omdat het supergaaf is, én omdat niemand meer naar buiten durft door alle rare maskers... Welke shows moeten volgens jullie een 'Masked Makeover' krijgen?

Foto: RTL/Laura Oldenbroek

Lees verder