La Casa de Papel personages gerankt van schurk naar sweety

Door Redactie
La Casa De Papel

Wij hebben het derde seizoen van La Casa De Papel alweer achter de rug en balen aan dat we weer een jaar moeten wachten om te weten hoe het verder gaat. Om de pijn iets te verzachten zijn we alle personages gaan ranken. Wees wel gewaarschuwd als je nog niet bij bent, want we hebben ook al een mening over de nieuwe personages. Dus spoiler alert! 

16. Alicia Sierra

Een van de nieuwkomers en ook meteen het meest gehate personage uit de serie. Wij dachten dat Arturo irritant was, maar Alicia is gewoon de duivel!

15. Arturo Román

Wanneer je denkt van de verschrikkelijke Arturo af te zijn, maar het derde seizoen gewoon met zijn kop begint. Arturito maakt nog steeds de domste beslissingen en wij willen het liefst gewoon dat hij eens gaat verhuizen of zo.

La Casa de Papel personages gerankt van schurk naar sweety

14. Palermo

Wie Palermo als leider heeft gekozen heeft volgens ons niet alles op een rijtje. Hij vult de schoenen van zijn vriend Berlín, maar heeft toch wat meer nare trekjes en egoïstische neigingen. 

13. Raquel Murillo/Lisboa

Ondanks dat ze is overgestapt naar de dark side heeft ze ons nog niet helemaal overtuigd. Wij zijn net zoals de Spaanse bevolking voor de criminelen. Raquel was de reden waarom El Profesor fouten ging maken, en in seizoen 3 doet ze het niet veel beter als Lisboa.

12. Oslo

Deze grote beer was een stille, gehoorzame kracht. Helaas hebben we hem niet heel lang op het scherm gezien en daarom hebben we ook niet echt een sterke mening over hem. 

11. El Profesor

Het brein achter het plan bedoelt het allemaal heel goed, want al zijn misdaden plant hij ter ere van een familielid. Maar hij blijft zich verschuilen op de achtergrond en wijst ook nogal snel zijn vinger naar zijn handlangers wanneer er iets fout gaat, ook al maakt hij misschien wel de grootste fouten van allemaal.

10. Marsella

We hebben Marsella nog niet heel veel gezien in seizoen 3, maar van wat we hebben meegekregen is hij wel een goede gozer. Met een grote liefde voor dieren en een lichtelijke haat voor de mensheid kunnen wij ons wel identificeren. 

La Casa de Papel personages gerankt van schurk naar sweety

9. Tokio

Tokio is gigantisch onvoorspelbaar, wat tijdens een goed geplande overval een gevaarlijke eigenschap is. Hierdoor zorgt ze voor problemen, maar ze is niet te beroerd om deze ook zelf op te lossen. Ondanks dat ze een vrije vogel wil zijn, heeft ze alles over voor haar liefje Río. 

8. Mónica Gaztambide/Estocolmo

In het nieuwe seizoen heeft ze zeker wat punten gescoord, maar we vonden haar niet altijd zo aardig. Als Mónica was ze vaak een verrader van beide partijen, maar als Estocolmo is ze een dappere chick.

7. Bogotá

Ook Bogotá is een nieuw lid van de bende, maar je merkt al snel dat hij erg veel geeft om één collega in het bijzonder. We hopen nog meer van hem te zien in het vierde seizoen!

6. Río

Hij begon als de jonge hond, maar na zijn heftige tijd in seizoen 3 heeft hij eindelijk een eigen mening. Als jongste lid van de bende blijft hij nog steeds een poepie. 

5. Berlín

Wie het derde seizoen nog niet heeft gezien denkt waarschijnlijk dat wij gek zijn door Berlín zo hoog op de lijst te zetten. Hij had zeker wat psychopathische trekjes, maar wij waren maar al te blij om te zien dat hij toch echt een groot hart heeft. 

4. Moscú

Wij zien deze zachtaardige man nog steeds niet als crimineel. Het enige wat hij wilde was een goed leven voor zijn zoon ook al bereikte hij dat af en toe op een verkeerde manier. 

La Casa de Papel personages gerankt van schurk naar sweety

3. Nairobi

Ze is vastbesloten om haar zoontje terug te krijgen na de overval en daardoor blijft ze gefocust. Zij is een van de weinigen die haar hoofd cool houdt en doet wat ze moet doen. Ze zorgt goed voor de gijzelaars waardoor zij zelfs van haar gaan houden. 

2. Denver

Ondanks zijn explosiviteit houden we van Denver en zijn vreemde lach. In het derde seizoen is hij een beetje afgekoeld en focust hij zich op het vaderschap. Hij wil net als zijn vader zijn zoontje en vrouw beschermen, maar zal altijd voor de groep blijven vechten.

1. Helsinki

Deze Serviër geeft alleen maar om de anderen. Hij volgt zonder te klagen bevelen op, zit nooit in de weg en wij hopen dat wij ooit zo’n vriend als hem vinden. Ondanks zijn grote omvang laat hij af en toe wel over zich heen lopen, maar hij is een schat met een hart van goud!