De meest bizarre geruchten over Walt Disney

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De meest bizarre geruchten over Walt Disney

De meest bizarre geruchten over Walt Disney

|
|

Laatste update:

In dit toplijstje zetten we 10 bizarre geruchten over Walt Disney op een rijtje. Daarbij natuurlijk ook aandacht voor Disney-films als De Kleine Zeemeermin en The Lion King, en de Disney-parken. Heb je je alu-hoedje in de aanslag? Lees dan snel verder!

1. Walt Disney ligt bevroren te wachten op zijn herrijzenis

Dit is waarschijnlijk een van de meest bekende geruchten rondom Walt Disney. Volgens sommigen is hij na zijn dood ingevroren en ligt hij nu te wachten om gereanimeerd te worden. Zijn dochter heeft echter altijd ontkend. Volgens deze Diane Disney Miller is haar vader gewoon gecremeerd. Om deze en andere geruchten rondom hem te ontkrachten, heeft ze een museum geopend in San Francisco.

2. Walt Disney is de maker van Mickey Mouse

Heel veel mensen denken dat Walt Disney de maker van Mickey Mouse is. Ook dit is echter slechts een gerucht. Micky Mouse is namelijk van de hand van Ub Iwerks. Nadat Disney de rechten van Oswald the Lucky Rabbit verloor, werd Iwerks aan het werk gezet om een nieuw personage te bedenken. En dat werd Mickey Mouse!

De meest bizarre geruchten over Walt Disney

3. Walt Disney geeft geld aan de eerste man die zwanger wordt

Volgens deze bizarre claim zou Walt Disney in zijn testament hebben laten vastleggen dat de eerste man die zwanger wordt op een flink bedrag mag rekenen. Het zou gaan om zo’n 10 miljoen dollar! Om dit gerucht de wereld uit te helpen, werd het testament uiteindelijk maar openbaar gemaakt.

4. De Toy Story-personages reageren echt op ‘Andy's Coming’

Het was bijzonder tof geweest als dit gerucht waar was geweest, maar helaas vallen de Toy Story-personages niet echt op de grond als je ze ‘Andy’s coming!’ toeschreeuwt. Misschien dat een grapjas het ooit gedaan heeft, maar ze kunnen blijkbaar niet bezig blijven…

De meest bizarre geruchten over Walt Disney

5. Het Disney-logo is het handschrift van Walt Disney

Het Disney-logo wordt ook wel de ‘Waltograph’ genoemd. Geen wonder dat zoveel mensen denken dat het echt het handschrift van Walt Disney is! Helaas moeten we ook dit gerucht naar het rijk der fabelen verwijzen. Het is slechts een gestileerde versie van zijn handtekening, maar geen exacte kopie.

6. Een boze artist tekende een penis in De Kleine Zeemeermin

En dan nu een drieluik met geruchten voor volwassenen. Te beginnen met het verhaal dat er een penis te zien is in De Kleine Zeemeermin. De overlevering vertelt dat een boze artiest een penis verborgen heeft in het kasteel. De grap is dat de ‘penis’ inderdaad bestaan heeft! Het feit dat het fallussymbool in een van de torens te zien is, heeft echter niets te maken met een boze tekenaar. Het was simpelweg een honest mistake!

De meest bizarre geruchten over Walt Disney

7. De trouwambtenaar in De Kleine Zeemeermin is iets te blij

Wat zijn mensen ook pervs… Ook dit dirty gerucht staat in het teken van De Kleine Zeemeermin. Oplettende kijkers zweren dat ze iets zien gebeuren in de broek van de trouwambtenaar op het moment dat hij Prins Eric en Vanessa in de echt gaat verbinden… Gelukkig gaat het in werkelijkheid slechts om zijn knie. Phew.

8. Tekenaars schreven het woord ‘sex’ in The Lion King

Het volgende gerucht kunnen we niet geheel ontkennen; de stofwolk die Simba veroorzaakt, heeft namelijk inderdaad wel een klein beetje de vorm van het woord ‘sex’. Ook hier gaat het echter niet om een verborgen boodschap… Verschillende versies van het verhaal beweren dat er eigenlijk ‘sfx’ (als shoutout naar die afdeling) of ‘Styx’ (naar de band) staat. We zijn in ieder geval benieuwd of Disney deze scène ook namaakt in de live action remake van The Lion King!

De meest bizarre geruchten over Walt Disney

9. Een man is omgekomen in de Haunted Mansion

We kunnen over elke attractie in de Disney-parken wel een spookverhaal vertellen. Het gerucht dat echter het meest frequent de ronde doet, heeft met de Haunted Mansion te maken. Deze attractie bleef na de bouw namelijk nog bijna zes jaar gesloten. Volgens sommigen heeft dit feit alles te maken met een man die tijdens de rit zo bang werd dat hij een hartaanval kreeg en stierf. Mocht dit waar zijn, dan is zijn dood echter nergens terug te vinden…

10. Het spookt in The Pirates of the Caribbean-attractie

Nog een lekker spookverhaal! Het schijnt dat de geest van een monteur bij The Pirates of the Caribbean-attractie rondhangt. Believers denken zelfs zijn naam te kennen: George. Ook hier is echter geen bewijs van terug te vinden. We verwijzen dit gerucht zodoende naar de prullenbak en richten ons liever op de toekomst van The Pirates of the Caribbean-films!

De meest bizarre geruchten over Walt Disney

Lees verder