Jeroen van Koningsbrugge op het Televizier Ring-gala in 2017.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen van Koningsbrugge op het Televizier Ring-gala in 2017.

Gekkies: deze 7 celebs geloven in de meest krankzinnige complotten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Celebrities – het zijn net mensen! Zo kan het dus zomaar zo zijn dat er ook veel andersdenkenden tussen zitten. Zeg maar gerust: complotdenkers. Grote vraag is nu of deze 7 gekkies zijn óf mensen die ons oprecht willen waarschuwen voor de apocalyps.

1. George van Houts

Theatermaker en Slimste Mens George van Houts zat vorig jaar aan tafel bij Pauw, waar hij zijn nieuwe show Komplot promootte. Toepasselijk naam, aangezien Van Houts direct begon met allerlei vragen rond de officiële lezing van 9/11.

En het ‘leuke’ bij zo’n bevlogen verhaal is altijd: de complotdenker sleurt je door zijn spervuur aan vragen mee in zijn denkbeelden. Je gaat haast meedenken: huh, maar hoe dan? En: ‘daar zit wat in’. Van Houts kreeg na deze uitzending vol 9/11-gefrutsel haast van iedereen het stempel complotgekkie. Oordeel zelf!Hij ging soms wat te ver en beschuldigde Pauw zelfs van een complot. Ha!

2. Jeroen van Koningsbrugge

Deze kunnen we ons allemaal nog wel herinneren, denk ik. Jeroen van Koningsbrugge die eerder dit jaar uit de kast kwam als 9/11-betwijfelaar én prepper. Een inside job van de Amerikaanse overheid, zo omschreef hij de verschrikkelijke terroristische aanslag zelfs. Dit hadden wij niet achter Jeroen gezocht!Bij NU.nl verklapte Jeroen eerder al wat hij van 9/11 vindt:

Maar hé, misschien moeten we ‘m maar gewoon geloven. “Ik heb er te veel van gezien”, verweert Jeroen zich in het beruchte Volkskrant-interview. Bovendien mogen we ons wat hem betreft ook voorbereiden op de apocalyps (waarom zegt ‘ie niet). Jeroen verzamelt alvast gevriesdroogd eten. Hij heeft je gewaarschuwd!

3. Bruce Willis

Acteerveteraan Bruce Willis gelooft niet dat Lee Harvey Oswald achter de moord op JFK zat. Huh? Meneer Die Hard denkt, zo gaf hij meerdere keren aan in interviews, dat ’t het werk was van een groepje mensen “dat héél lang erg machtig was”. Lekker vaag, Willie.

4. B.o.B.

Rapper B.o.B. (je weet wel, van ‘Nothin’ on You’ en ‘Airplanes’) liet ons een paar jaar geleden massaal onze koffie op het scherm spugen met het bizarre statement dat de aarde helemáál niet rond is. En hij kwam zelfs met foto’s om het te bewijzen!

Deze inmiddels nogal vergeten rapper trok eerder zelfs de Holocaust in twijfel, gelooft in klonen én denkt dat de mens zelf dinosaurusbotten in de grond plantte.

5. Tila Tequila

Over vergeten celebs gesproken: ex-realityster Tila Tequila kan er ook wat van. De ster van je favoriete MTV-datingshow van vroeger is óók een flat earth-believer. Ze gooide er een paar jaar geleden flink wat brainfarts uit die je laten zien hoe dom een mens kan zijn.

Gekkies: deze 7 celebs geloven in de meest krankzinnige complotten
‘Als de aarde rond is, hoe kan het dan dat vliegtuigen kunnen landen zónder te crashen?’ is écht onze favoriet. Jezus, wat een wijsheid!

6. Mark Ruffalo

Marvel-troetelbeer Mark Ruffalo (aka The Hulk) ging all the way back in 2007 ook een keer de mist in met 9/11-waanbeelden. Maar… nu Mark het zo zegt, gaan we toch twijfelen! Gebouwen vallen inderdaad niet op die manier naar beneden!

Nee, zonder gekheid: we weten niet of Ruffie er tegenwoordig nog zo over denkt. Na dit interview liet hij zich voor zover wij weten nooit meer uit over de Twin Towers.

7. Demi Lovato

Disney-actrice en zangers Demi Lovato weet iets dat wij niet weten. Aliens bestaan! Ze houdt het niet bij vermoedens, maar weet het gewoon zeker, zo bewees ze in meerdere interviews. Hoe die er dan uitzien? Nou, dat houdt ze voor zich. Daarnaast gelooft Demi ook in de Multiverse, wat betekent dat er duizenden verschillende realiteiten langs elkaar heen lopen. Tja, waarom ook niet?

Lees verder