Film1 staat open: Deze 5 (Oscar-)films moet je niet missen!

Rami Malek als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody

De filmkanalen van Film1 zijn tot 13 april voor digitale abonnees van bijna alle aanbieders te zien. Met liefst vier (!) zenders is er altijd iets van je gading: van Wolf of Wall Street met Leonardo DiCaprio tot bizarre superhelden als Kick-Ass en Birdman.

Wolf of Wall Street

Film1 Premiere: 27 maart om 22:25 uur

Leonard DiCaprio speelt fenomenaal een foute yup die non-stop tript op coke, seks en geld. Dat doet hij als louche beursmakelaar aan het einde van de jaren ’80 en het zorgt voor een dijk van een film. Een van Martin Scorsese’s beste films, durven we zelfs te zeggen!

Bohemian Rhapsody

Film1 Premiere: 29 maart om 20:30 uur

Rami Malek kruipt op fenomenale wijze in de huid van rocklegende Freddie Mercury voor de Queen-biopic Bohemian Rhapsody. We zien hoe hij langzaam maar zeker opkrabbelt van beginnend artiest naar één van de beste en bekendste zangers aller tijden. En ja, de andere bandleden krijgen óók een aanzienlijke rol, maar het is vooral de grote Freddie-show en die stelt absoluut niet teleur. En die grandioze Live Aid-set, die we bijna in zijn geheel te zien krijgen, vormt een absoluut hoogtepunt! Deze film schuwt Freddie's mindere kanten - zijn drugsverslaving en uitbundig feestgedrag - niet en gaat ook zijn ontzettend verdrietige struggle met aids niet uit de weg. Een terecht Oscar voor Rami!

Kick-Ass

Film1 Premiere: 29 maart om 22:40 uur

Comicbook-nerd Dave Lizewski (Aaron Taylor-Johnson) vraagt zich af waarom er geen echte superhelden bestaan. Hij neemt de proef op de som en hijst zichzelf in een groen duikpak om als Kick-Ass de misdaad te bestrijden. Dat gaat in het begin helemaal fout maar toch weet hij anderen te inspireren waardoor meer superhelden verschijnen. Intussen krijgt de New Yorkse maffia Kick-Ass in het vizier. De film is grof in geweld en taalgebruik maar weet de toon toch licht en optimistisch te houden.

Patser

Film1 Premiere: 31 maart om 20:30 uur

Patser is een soort Goodfellas maar dan in België. In plaats van maffia schotelt de film je ambitieuze wietdealers op pizzascooters voor. De ruwe wijken van Antwerpen komen spectaculair in beeld en de kleurrijke criminele gemeenschap zorgt voor extra smaak. Inclusief Ali B als een uitstekende schurk! Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah brachten dit jaar ook Will Smith-actiefilm Bad Boys for Life naar de bioscoop.

Birdman

Film1 Premiere: 4 april om 20:30 uur

Michael Keaton speelde ooit Batman en is perfect gecast als acteur Riggan. De aan lagerwal geraakte acteur wordt nog steeds herkend van zijn films over de superheld Birdman. Hij probeert nog één keer zijn carrière nieuw leven in te blazen met een serieus toneelstuk op Broadway. De film lijkt in één take geschoten te zijn en Keaton speelt de sterren van de hemel. Inclusief geweldige tegenspelers als Emma Stone en Edward Norton.