9 filmfranchises om eindelijk te kijken nu je thuiszit

jonge Harry Potter Daniel Radcliffe

Je vervelen terwijl je verplicht thuis moet zitten? Wat een onzin! Dit is het uitgelezen moment om eindelijk de langste (en beste) filmfranchises eens volledig te kijken. Pak die bak met popcorn er maar bij en geniet van vele uuuuuren filmplezier!

9. Fast & Furious

Terwijl je een jaar(!) langer moet wachten op Fast 9 kun je mooi nog eens alle oude delen checken. De Fast & Furious-reeks staat garant voor puur vermaak! Volg de gelikte cast terwijl ze met supersnelle auto’s door de straten scheuren. Voor je dosis exotische auto’s en zinderende spanning zit je de aankomende 16 uren dus zeker goed. P.S. Nog meer Fast? Plak dan gewoon het eerste seizoen van de Netflix animatieserie Fast and Furious Spy Racers aan je marathon vast.

8. Alien

Lekker griezelen in de ruimte met de oppermoeder der badass chicks, gespeeld door niemand minder dan Sigourney Weaver. Ripley gaat in de Alien-films de strijd aan met vraatzuchtige ruimtewezens en hebberige bedrijven, die het niet zo nauw nemen met een mensenleven meer of minder. Naast de originele films in deze franchise verschenen er trouwens ook twee prequels: Prometheus en Alien: Covenant, die het kijken ook zeker waard zijn.

9 filmfranchises om eindelijk te kijken nu je thuiszit

7. Jurassic Park

Na dat ruimte- en racegeweld is het nu tijd voor een geschiedenislesje. Dichterbij de dinosauriërs ga je namelijk nooit komen... In de Jurassic Park-films komt de mens op het briljante idee om de dino’s weer tot leven te wekken en ze in een pretpark te proppen. Gelukkig levert het wel vijf delen vol met geweldige acteurs, spannende verhalen en fraaie beelden op! En dan hebben we het nog niet eens over sexy daddy Jeff Goldblum gehad…

6. Batman

De steenrijke, gemaskerde boevenvanger mag in deze toplijst met filmfranchises voor thuiszitters natuurlijk niet ontbreken… Dat ook hij niet corona-proof blijkt, vergeven we ‘m snel. De reden voor zijn notering? Batmans filmcarrière beslaat alweer bijna 60 jaar vol met geweldige series en speelfilms. Een van de hoogtepunten is Joker (2019) met Joaquin Phoenix in de hoofdrol. Weliswaar zonder Batman, maar wel met een steengoede Joker!

9 filmfranchises om eindelijk te kijken nu je thuiszit

5. Het Marvel Cinematic Universe

De ultieme strijd tussen goed en kwaad wordt in het Marvel Cinematic Universe (MCU) beslecht in meer dan 20 films! Houd jij van actie en avontuur - en van mannen en vrouwen in strakke pakjes? Dan zit je met de films in het MCU meer dan goed. P.S. Dat betekent overigens niet dat alle films even sterk zijn… Maar no worries: we vertellen je maar wat graag welke films onze voorkeur hebben!

4. Star Wars

Trek je beste ruimtepak aan en ga op reis door de sterren met Star Wars! Met de drie trilogieën ben je al even zoet… Maar dan heb je natuurlijk ook nog de opzichzelfstaande films en hoog aangeschreven series zoals The Clone Wars en The Mandalorian. Vooral die laatste kan je bijna niet ontgaan zijn! Deze geweldige Disney+-serie heeft (dankzij Baby Yoda!) ons hart gestolen. Zodoende zijn we ENORM blij dat de opnames van het tweede seizoen inmiddels afgerond zijn.

9 filmfranchises om eindelijk te kijken nu je thuiszit

3. James Bond

Het rijtje films dat uitgesteld werd vanwege de uitbraak van het coronavirus begon met James Bond: No Time to Die… Gelukkig zijn er nog 24 films met de charmante durfal in de hoofdrol! Naast schitterende locaties, spannende verhalen, superschurken en iconische muziek bieden die 24 James Bond-films je ook nog eens een interessant kijkje in het nabije verleden. We beginnen in de jaren ’60 met Sean Connery en eindigen in de zeroes met Daniel Craig; een tijdreis die je nu volledig op Videoland kunt maken. Alles James Bond-films staan daarop!

2. Middle-earth

Even helemaal wegdromen? Dat doe je natuurlijk het beste in het Middle-earth van Tolkien. In de zes films van The Lord of the Rings en The Hobbit, ga je op reis met hoofdrolspelers Bilbo en Frodo. Zes films? Die jaag jij er toch zo doorheen! Nou dat valt nog te bezien want ze duren 3 uur per stuk! Met de Middle-earth films ben je dus verzekerd van zo’n 20 uur kijkplezier! Voordat we doorgaan met onze nummer 1 wijzen we je graag nog even op dit toplijstje met (naast The Lord of the Rings) nog meer topfilms op Netflix.

9 filmfranchises om eindelijk te kijken nu je thuiszit

1. Wizarding World (Harry Potter)

De filmfranchise die je wist dat zou komen: de Wizarding World! Er is waarschijnlijk geen franchise die we vaker hebben gekeken dan Harry Potter. Mocht je na het zien van de 8-delige filmreeks nog geen genoeg hebben van J.K. Rowlings Wizarding World, er is meer! De twee Fantastic Beasts-films spelen zich lange tijd voor de Harry Potter-films af. Misschien iets minder meeslepend, maar toch fijne toevoegingen aan de Wizarding World!