fast and furious 9 teaser trailer vin diesel

Veronica Superguide logo
fast and furious 9 teaser trailer vin diesel

Fast & Furious 9 releasedatum met jaar uitgesteld door coronavirus

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Universal Studios heeft besloten om de release van Fast & Furious 9 met bijna een heel jaar(!) uit te stellen. De boosdoener is natuurlijk het coronavirus, dat ook in de filmwereld steeds meer slachtoffers maakt. Fast 9 zal nu in april 2021 in de bioscoop draaien.

Vin Diesel: Fast 9 releasedatum uitgesteld

Vin Diesel maakte het uitstel van Fast & Furious 9 op social media bekend. Hij schreef dat het een moeilijke beslissing was: "We voelen alle liefde en de anticipatie voor het volgende hoofdstuk in onze saga. Daarom is het moeilijk om jullie te laten weten dat we de releasedatum van de film moeten verplaatsen. Het is (met het sluiten van bioscopen, red.) duidelijk geworden dat het niet voor alle fans over de hele wereld mogelijk is om de film te gaan zien. Hoewel we weten dat het teleurstellend is om nog even te moeten wachten, is de veiligheid onze belangrijkste overweging."

Fast & Furious 9 nu in mei 2021 in bioscoop

Verschillende films hebben hun releasedatum inmiddels verplaatst. Het gaat dan bijvoorbeeld om A Quiet Place Part II en James Bond: No Time to Die. Deze beslissingen hebben ongetwijfeld te maken met het feit dat minder mensen naar de bioscoop zullen gaan. En dat betekent natuurlijk minder geld in het laatje. Datzelfde geldt voor Fast & Furious 9. Met een budget van 200 miljoen dollar had Universal er een hard hoofd in om op dit moment winst te kunnen maken, aldus Variety.

Fast 9 stond gepland voor mei dit jaar. De nieuwste film in de Fast & Furious-saga is dus echter uitgesteld naar april 2021. Om dat jaar wachten door te komen, wijzen we je graag op deze Vin Diesel-klassiekers!

Lees verder