Echt slecht! 5 Netflix series die de plank mis slaan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Echt slecht! 5 Netflix series die de plank mis slaan

Echt slecht! 5 Netflix series die de plank mis slaan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oh, je hebt zoveel pareltjes van series op Netflix. Wat dacht je van Better Call Saul, Black Mirror, BoJack Horseman, Godless, en laten we Queer Eye niet vergeten. Maar dit artikel gaat niet over de pareltjes, maar over de drek in het riool van Netflix. De bagger. De shit. En we zetten de trailers erbij zodat je meteen kan genieten. Lief he? 

Haters Back Off!

Deze "surreële en absurde" serie gaat over Miranda Sings en haar familie. Ze is een strontvervelend personage die beroemdheid zoekt op YouTube. Het is gebaseerd op het personage dat de maker en hoofdrolspeler Colleen Ballinger heeft gecreeerd op ...YouTube. Oh god, een autobiografie. Maar nu heeft ze het dus omgezet in een serie, die ze zelf ontwikkelde en waarin ze de hoofdrol speelt. Op YouTube was Miranda Sings een succes, in de serie slaat de humor als een tang op een varken en het personage werkt gewoonweg niet. Duidelijk wordt: 

  • Acteren is een vak
  • Komedie schrijven is een vak
  • Wat op YouTube werkt is niet per se geschikt voor een serie waarin we moeten meeleven met het personage in plaats van klikken en wegwezen

En doorrrr....

Iron Fist

Marvel, Marvel... Jullie maken veel toffe dingen, maar Iron Fist kon niet rekenen op veel enthousiasme. Het personage wekte vooral irritatie op. Een naïeve, kinderlijke dakloze die zijn bedrijf op komt eisen nadat hij als 10-jarige in een vliegtuigcrash de enige overlevende is. En in de tussentijd heeft hij Oosterse vechtkunsten geleerd trouwens. Ah, oke. De serie is doorspekt van flashbacks naar zijn kindertijd en naar gesprekken met de Meester die hem zijn vechtkunsten leerde. Ook heeft hij de 'AAARGH'-hoofdpijnen die hem kwellen in zijn sowieso al zeer gekwelde staat van zijn. De vechtscènes zijn pretty bagger, of zoals iemand op internet zegt: Finn couldn't strike a convincing pose to save his life. Au. 

Disjointed

Disjointed speelt zich af in de wereld van medische marijuana en stoners in Los Angeles. Bij Ruth’s Alternative Caring werkt cannabis-advocate, activist en vrolijkerd Ruth. Het is een logische keuze om een comedyserie te maken over de wiet-industrie. Niet bijster origineel, maar het kan. Deze comedy leunt alleen té zwaar op stoner grappen en oh wat wordt dat vervelend na een tijdje. En eigenlijk is het zonde van de actrice die hoofdpersonage Ruth speelt, Kathy Bathes, want die verdient beter. De serie is flauw. Zonde van je tijd. 

Real Bob

Rob Schneider, oftewel het gedrocht uit Deuce Bigelow, Male Gigolo, heeft een tv-serie. De plot is al lastig: The scripted comedy series written, produced and starring Rob Schneider is about how Schneider tries to balance his career and family while dealing with his assistant (Jamie Lissow), and a stalker. Dus het gaat over het imaginaire  leven van een oninteressante acteur met een matig gevoel voor humor. Recept voor problemen, want hoe geinteresseerd zijn we in Rob Schneider? Schneider maakte zich in de USA al niet zo populair door een spreekkanon te worden voor de anti-vaccinatie brigade. Maar goed, een geflopte serie was de ultieme doodsteek dus misschien houdt hij nu even zijn mond. Real Bob gaat dus over Bob, jawel, een lul met een jonge stoeipoes. En het lullige is dat deze vrouw, Patricia Schneider, wordt gespeeld door zijn vrouw, Patricia Schneider. Het is dus een soort ego-project en nee, daar kijken we dus met z’n allen liever niet naar.

Fuller House

Full House, de reden van het bestaan van Fuller House was een Amerikaanse komische televisieserie die van 1987 tot 1995 op onze televisieschermen speelde. Oh wat was het populair, de dolkomische serie over Danny Tanner, een alleenstaande vader (wat super origineel was in die tijd) van drie meisjes: DJ, de gruwelijk irritante Stephanie en Michelle, die weer werd gespeeld door de Olsen-twins. Dan had je nog beste vriend Joey en zwager Jesse Katsopolis die in huis woonden om mee te helpen. Logisch. Drie kinderen, 1 volwassene per kind om de tent draaiende te houden. En dan komt er nog een vriendin van Jesse bij, alsof het nog niet druk genoeg was, en zo nu en dan komt er een onuitstaanbaar buurmeisje langs: Kimmy.

Fuller House is een vervolg op Full House en alle oude castleden keerden terug, exclusief de tweeling. Die zitten in de mode en het recreatief drugsgebruik tegenwoordig. Maar ze blijken wel het wijste van het stel. Fuller House is een wannabe komisch gedrocht geworden dat probeert voort te borduren op een oude formule. Wegzappen. Nu.

Lees verder