De Netflix-haardvuurtjes ranglijst waarvan je niet wist dat je 'm nodig had

Veronica Superguide logo
De Netflix-haardvuurtjes ranglijst waarvan je niet wist dat je 'm nodig had

De Netflix-haardvuurtjes ranglijst waarvan je niet wist dat je 'm nodig had

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is bijna kerst en dat betekent kerstmuziek, dronken familieleden, heel veel eten en… romantische haardvuurtjes! Ook de mensen zonder schoorsteen (maar mét Netflix-abonnement) kunnen dit jaar gewoon van knapperende vlammen genieten. De streamingservice heeft namelijk een ruim aanbod aan virtuele haardvuurtjes. Te veel keus? Geen zorgen. Wij hebben ze op een rijtje gezet zodat jij precies weet welke je moet zien en welke je moet vermijden.

7. Fireplace For Your Home seizoen 1, aflevering 3: Cracling Fireplace with Music

Met de seizoensfinale van Fireplace For Your Home seizoen 1 slaan de makers volledig de plank mis. In plaats van je vrij te laten in achtergrondmuziek, wordt er aftandse kerstmuziek door je strot gedrukt. Een teleurstellende afsluiter van een veelbelovende trilogie.

6. Fireplace For Your Home seizoen 1, aflevering 2: Crackling Fireplace

De eerste sequel in dit lijstje. Hoewel sommige mensen graag kijken naar een standaard haardvuurtje, zijn wij niet onder de indruk van Crackling Fireplace. Het mist bravoure en je kunt merken dat regisseur George Ford wanhopig probeert zijn verdienstelijke debuut (Yule Log) op te volgen met een makkelijk scorend haardvuur. Jammer.

5. Fireplace For Your Home seizoen 1, aflevering 1: Yule Log Fireplace

Dit is geen meestervuur, maar zonder twijfel een vermakelijke. De kracht van Yule Log zit ‘m in de bewuste keuze om kerstmuziek te gebruiken; het jaargetijde waarin de haardvuurtjes het meeste aangezet worden.

4. A Home Fireplace: Bright Edition

Tot begin dit jaar bestond Bright niet, maar het is een welkome aanvulling op Netflix’ aanbod. Centraal staat een ijzersterke metafoor: dit brandje is net als de gelijknamige film ook een vuilnisvuur. Rondvliegende elfjes, sirenes en zoeklichten houden daarnaast de spanning er goed in. Perfect voor die-hards die iets anders willen proberen.

3. Iron Fist

Iets luidruchtiger dan het gemiddelde haardvuurtje, dus perfect als jij en je FWB even niks hebben om over te praten. Het duurde bij ons tenminste twintig minuten voordat we doorhadden dat we naar een serie zaten te kijken in plaats van een brandende stapel hout. 

2. Fireplace For Your Home: Classic Edition

Classic Edition brengt haardvuurtjes back to basic. Geen gezeur, geen poespas, geen jengelende liftmuziek, maar gewoon een meesterlijk opgebouwd haardvuur met klassiek hout. Knapperig, betoverend en volledig te aanschouwen in 4K. Van de doorgewinterde haardvuurspecialist tot de minimalist: met Classic kun je niet fout gaan. Tevens de eerste editie met Engelse ondertiteling.

1. Fireplace For Your Home: Birchwood Edition

The Godfather van de haardvuur-video’s. Een vakkundig geregisseerd pareltje en zonder twijfel Fords’ magnum opus. Birchwood is vermakelijk en scherp: het sissende geluid van het berkenhout werpt een kritische blik op onze plaats in de maatschappij. 

Steven Spielberg: “Sommige mensen zweren bij de classic, maar de dynamiek van de verschroeide berk bracht een bepaalde kwaliteit met zich mee die tot op heden niet is overtroffen in de moderne cinema.” We kunnen niks anders dan ons hierbij aansluiten. Birchwood staat terecht op nummer 1.

Lees verder