Dit zijn de 6 beste films van Margot Robbie (en de 2 slechtste)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit zijn de 6 beste films van Margot Robbie (en de 2 slechtste)

Dit zijn de 6 beste films van Margot Robbie (en de 2 slechtste)

|
|

Laatste update:

Margot Robbie schittert vanaf deze week in Birds of Prey, de nieuwste stripboekenfilm waarin ze bad girl Harley Quinn speelt. De wereld leerde haar kennen door haar rol in The Wolf of Wall Street, maar Margot heeft nog veel meer goeie rollen op haar naam staan. Wij hebben haar 6 beste films op een rijtje gezet en haar twee slechtste…

Haar beste films

6.     Suicide Squad (2016)

Ook al is dit een van de mindere stripboekenfilms die uit de productiemachine van DC verscheen, Margot Robbie zet een geweldige rol neer als Harley Quinn en daarom verdient deze tóch een plekje bij haar beste films. Margot draagt de hele film en zorgt ervoor dat het een vermakelijke actiefilm is geworden. Ze maakte zelfs zo'n indruk bij het publiek dat iedereen zich met Halloween als Harley Quinn en The Joker verkleedde. Als dat geen teken is dat je het goed hebt gedaan...

5.     Focus (2015)

Een oplichters-duo met Will Smith en Margot Robbie. Klinkt veelbelovend, toch? De film werd niet een heel groot succes, maar de komedie-drama is een prima film voor een bankhang-avond. Ook leuk om te weten: Will Smith moest leren zwemmen voor zijn rol en kreeg op de set zwemlessen van Margot Robbie en haar moeder. Wat een held is het ook, die Margot!

4.     Bombshell (2019)

Veel hoogstaand acteergeweld in deze film met Charlize Theron, Nicole Kidman én Margot Robbie in de hoofdrol. De reacties op de film zijn verdeeld, maar aan het optreden van Margot ligt het in ieder geval niet. Dit jaar komt de actrice voor de tweede keer in aanmerking voor een gouden beeldje door haar rol in Bombshell.

3.     I, Tonya (2017)

Waargebeurde verhalen vormen de rode draad in Margots carrière en ook nu vertolkt ze het echte verhaal van de schaatsster Tonya Harding die haar tegenstander Nancy Kerrigan aangevallen zou hebben. Margot Robbie heeft deze film ook geproduceerd, dan snappen we wel dat je jezelf de grote hoofdrol geeft. Margot bewees hier dat ze meer is dan alleen een knap koppie en haalde er haar eerste Oscarnominatie mee binnen!

2.     Once Upon a Time… in Hollywood (2019)

Hoewel Margot Robbie naar ons idee veel te weinig in beeld is in deze film, is dit toch een van de topfilms van het jaar. Volgens ons had ze hier ook wel een Oscarnominatie voor mogen krijgen. Margot speelt een levendige, warme Sharon Tate die maar weinig mensen kennen doordat ze zo jong vermoord werd. Ze heeft niet veel tekst, maar zet toch een krachtige persoonlijkheid neer.

1.     The Wolf of Wall Street (2013)

Wanneer je als actrice samen mag werken met Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio weet je dat je een hit in handen hebt. Margot speelt Naomi, de tweede vrouw van de aandelenhandelaar Jordan Belfort. Haar optreden in de film springt eruit en Margot is verleidelijk, grappig, indrukwekkend… Alles wat haar personage moest zijn en meer! Met deze rol brak Margot door in Amerika en leerde iedereen haar kennen.

Dit zijn haar slechtste films…

2.     Slaughterhouse Rulez (2018)

De rol van Margot Robbie in deze bizarre film over een internaat dat aangevallen wordt door monsters is klein, maar had ze beter helemaal kunnen laten liggen. Van de makers van Hot Fuzz en Shaun of the Dead zou je beter verwachten, maar met deze film slaan ze behoorlijk de plank mis. Margot doet het zelf niet per sé slecht en de film is zeker uniek, maar goed kunnen we hem niet noemen.

1.     I.C.U. (2009)

Als je deze debuutfilm van Margot kijkt zou je bijna niet geloven dat ze ooit een wereldster zou worden. Het is bijzonder om te zien hoe ver de actrice is gekomen sinds deze amateuristische en lachwekkende horror. Margot kreeg de rol omdat de hoofdrolspeelster uitviel en haar jeugdvriend die al gecast was haar aanmoedigde om auditie te doen. En daarmee begon haar glansrijke carrière!

Lees verder