Will & Grace

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Will & Grace

Legen - wait for it - dary! Dit zijn de 7 beste sitcoms ooit

|
|

Laatste update:

Vanaf vanavond kunnen we weer genieten van Will & Grace op de buis. Yes! Een perfect moment om terug te blikken op de beste sitcoms ooit. Van de oh zo populaire Friends tot How I Met Your Mother, wij hebben de 7 beste uitgezocht! 

7. The Office US

Als je op zoek bent naar humor dan zit je hier goed. In The Office maken we de middelmatige avonturen mee van de Dunder Mifflin Paper Company-medewerkers. De hilarische relatie met de camera in deze ‘mockumentary’ sitcom zorgt voor een extra laag bovenop de grappige scènes. Naarmate de serie vordert komen er ook serieuzere thema’s aan bod. Voor ieder wat wils! Kijk jij de Amerikaanse versie of toch liever de Britse?

6. That ‘70s Show

Ahh, de 70’er jaren: vrijheid, rock & roll en wiet… heel veel wiet. Als echte jongvolwassenen zijn Eric en zijn vrienden zichzelf aan het ontdekken op het gebied van relaties, familie en tja… wiet. In de kelder van zijn ouders houdt de vriendengroep zichzelf dagelijks bezig, wat elke keer weer unieke taferelen oplevert. Vooral Kelso is toch wel echt een hoogtepuntje van de serie!

Legen - wait for it - dary! Dit zijn de 7 beste sitcoms ooit

5. How I Met Your Mother

Lieve kinderen, ik zal eens vertellen hoe ik jullie moeder ontmoette. Maar wacht, eerst moeten jullie weten met welke andere vrouwen ik avontuurtjes heb beleefd en hoe mijn leven eruitzag voor ik jullie moeder leerde kennen. Ehm, juist… Klinkt een beetje omslachtig, maar How I Met Your Mother weet een bijzondere rode lijn om te zetten naar een nieuw (en toch relevant) verhaal per aflevering. Deze sitcom staat bovenaan wat betreft series die ‘closure’ bezorgen, want uiteindelijk moeten we wel weten wie dan de moeder is natuurlijk. It’s going to be legen – wait for it – dary!

4. Seinfeld

Stand-up komiek Jerry Seinfeld maakt de bizarste dingen mee samen met zijn vrienden George en Elaine en zijn overbuurman de knap gestoorde Kramer. Van 1989 tot 1998 regeerde de serie de sitcomwereld met zijn 9 seizoenen, maar ook nu zijn de avonturen van de 4 bijzondere New Yorkers nog steeds hilarisch om te zien. Netflix kondigde al aan dat alle 180 (!) aflevering in 2021 bij hen te zien zullen zijn!

3. Friends

Moeten we deze nog uitleggen? Deze sitcom is zó populair dat iedereen wel bekend is met de 6 vrienden uit Manhattan. Van liefde tot humor en verdriet, Friends heeft het allemaal! De vriendengroep staat altijd voor ons klaar en komt eindelijk met een reünie! Oh my god!! Could we BE anymore excited?!

Legen - wait for it - dary! Dit zijn de 7 beste sitcoms ooit

2. The Good Place

De egoïstische Eleanor komt na haar overlijden terecht in ‘The Good Place' want ze wordt verward met iemand die wél een rechtvaardig leven leidde. Ze probeert haar verleden te verbergen zodat ze in deze hemelachtige plek mag blijven, maar er blijken meer bewoners te zijn met geheimen. Naast de nodige humor durft de sitcom ook ethische kwesties voor te schotelen in Eleanors zoektocht naar een betere ik. Lukt het haar om een moreel kompas te ontwikkelen en een echte bewoner van The Good Place te worden? Alle 4 de seizoenen zijn te zien op Netflix, bingen maar!

1. Will & Grace

Als het huwelijk van Grace op de klippen loopt heeft ze tijdelijk een nieuw adresje nodig. Ze mag logeren bij Will, een homoseksuele advocaat. Maar zo tijdelijk blijkt het allemaal niet te zijn en Grace wordt zijn permanente huisgenoot. In 2017 kwam de gehele cast samen voor een reünie na 11 jaar radiostilte, en het lukte de serie om net zo gevat uit de hoek te komen als vroeger. Will & Grace is weer terug op tv en is elke zaterdagavond om 20:00 te zien op TLC met een dubbele aflevering! One giant leap for man-on-mankind!

Lees verder